ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Ευθύνες για τις ουρές και προσλήψεις στο ΙΚΑ

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2015, 17:34 / Ανανεώθηκε 5 Μαρτίου 2015, 18:33
Στρατούλης: Ευθύνες για τις ουρές και προσλήψεις στο ΙΚΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη χαρακτηρίζει, ο Δημήτρης Στρατούλης, την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη χαρακτηρίζει, ο Δημήτρης Στρατούλης, την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε ανακοίνωσή του προαναγγέλει:

Θα αναζητήσουμε άμεσα ευθύνες από όσους δεν αντιμετώπισαν ή δεν αντιμετωπίζουν έγκαιρα αυτή την κατάσταση. Έχουμε ήδη ζητήσει από τους κατά τόπους Διευθυντές του ΙΚΑ να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους, που σχηματίζουν ουρές, ότι έχουν ήδη ασφαλιστική ικανότητα και ότι τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να έχουν τις παροχές υγείας τους μόνο με την επίδειξη του ατομικού ή οικογενειακού βιβλιαρίου τους, χωρίς να χρειάζεται να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να απογραφούν.

Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ότι οι μόνοι που πρέπει να έχουν φυσική παρουσία, είναι οι μακροχρόνια άνεργοι. Και αυτό, γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση καθυστέρησε αδικαιολόγητα την διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων ΙΚΑ-ΟΑΕΔ. Ήδη, όμως, έχω δώσει εντολή να ολοκληρωθεί άμεσα –χθες θα έλεγα- αυτή η διασύνδεση, για να σταματήσει η ταλαιπωρία αυτού του τμήματος των πολιτών.

Κι αφού επισημαίνει οτι οι πολιτικές ευθύνες των μνημονιακών κυβερνήσεων για αυτή την κατάσταση είναι καθοριστικές, όχι μόνο, επειδή άφησαν το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, αλλά και επειδή απέλυσαν, μέσω της διαθεσιμότητας, επιπλέον 200 εργαζόμενούς τους, ο Δημήτρης Στρατούλης ανακοινώνει:

Σήμερα το πρωί, απέστειλα στον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, επιστολή με την οποία ζητώ την πρόσληψη 1.720 υπαλλήλων σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και να σταματήσει, επιτέλους, η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και ο απαράδεκτά μεγάλος χρόνος αναμονής για την έκδοση των αποφάσεων συνταξιοδότησης τους.