Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος 

Την επεκταση του πολιτικού προγράμματος του εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος προτείνει με τροπολογία του στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης το ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπα κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου οι Β. Κεγγέρογλου, Φ. Γεννηματα και Γ. Κουτσούκος πρόκειται για μια ρύθμιση που προσφέρει ττην απαραίτητη κοινωνική προστασία σε 700.000 άτομα.

Σε ότι αφορά το ίδιο το νομοσχέδιο στο ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν οτι θα το υπερψηφίσουν επί της αρχής παρα το ότι διαφωνούν σε αρκετά σημεία. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως η ρύθμιση για τη παροχή δωρεάν ρεύματος, απευθύνεται σε 70.000 δικαιούχους και όχι 300.000 νοικοκυριά και τα κουπόνια σίτισης ανέρχονται σε μόλις 1,7 ευρώ.

Επιπλέον το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τα άρθρα που απευθύνονται στην αντιμετώπιση της διαφθορά ως μια κίνηση καλής θέλησης, όμως αντιδρά με σφοδρότητα σε εκείνα σε όσα αναφέρονται στη δημιουργία νέων θέσεων στη διοικητική μηχανή του κράτους. Όπως είπε συνοψίζοντας τη κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση ο Βασίλης Κεγκερογλου «όλα δείχνουν οτι η ανάγκη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για ημιεπαγγελματικά στελέχη σε όλη την Ελλάδα θα καλυφθεί μέσω του νομοσχεδίου».