Συνάντηση με την Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού είχε ο Υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Ωρωπού παρουσίασαν την κατάσταση που επικρατεί στον Ασωπό ποταμό ο οποίος αντιμετωπίζει χρονίζον πρόβλημα ρύπανσης.

Ο κ. Τσιρώνης  τους διαβεβαίωσε ότι «έχει τελειώσει πλέον η περίοδος των λόγων και των μελετών και ξεκίνησε η περίοδος των έργων». 

Το Υπουργείο τάχιστα θα δρομολογήσει έργα αποκατάστασης της περιοχής, καθώς η ρύπανση του Ασωπού θεωρείται για την κυβέρνηση θέμα πρώτης προτεραιότητας, όχι ως εξαγγελία αλλά ως ουσία. 

Αναφερόμενος στην απόφαση της απελθούσας ηγεσίας του υπουργείου να αυξήσει τα όρια ρύπανσης του Ασωπού, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ασυδοσίας στους ρυπαντές, ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης, αναφέρθηκε σε έκθεση που πραγματοποιείται με εντολή του υπουργείου για τα επιτρεπόμενα όρια ρύπανσης, τονίζοντας πως πολλά από τα οποία είναι αποδεδειγμένα απλός εξορθολογισμός, ενώ κάποια άλλα μπορεί να επανεξεταστούν. Το σίγουρο είναι ότι η πολιτική των ορίων (πολύ κάτω ακόμα και από τα όρια που θεσπίζει η Ε.Ε.) τα οποία όμως ποτέ δεν τηρούνται, δεν είναι αρκετή, δεν είναι μια πολιτική που δεν λύνει το πρόβλημα», τόνισε ο Υπουργός και πρόσθεσε:

Οι πολιτικές απορρύπανσης δεν γίνονται με θέσπιση ορίων αλλά με πραγματικό έλεγχο της βιομηχανικής δραστηριότητας. Το να βάζεις όρια στα λόγια ενώ στην πράξη ποτέ δεν τηρούνται, δεν έχει κανένα νόημα. Με τους ρυπαντές είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκαλο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.