«Δεν μπορεί να είναι βάσιμος ο ισχυρισμός ότι ένας υποστράτηγος της Αστυνομίας βγάζει διαταγή κατόπιν προφορικής υπαγόρευσης συνεργάτη μου, χωρίς να την περνάει από την ιεραρχία της Αστυνομίας. Αυτό είναι αν όχι παράδοξο, τουλάχιστον παράλογο», τονίζει η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έδωσε τη δική της απάντηση για το επίμαχο έγγραφο και τις φήμες που ήθελαν συνεργάτιδά της να είχε την πρωτοβουλία της έκδοσης διαταγής να μην συλλαμβάνονται οι παράνομοι μετανάστες.

«Δεν θέλω να εμπλακώ στα υπηρεσιακά της Αστυνομίας, δεν με αφορούν», προσθέτει η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Στη σημερινή σύσκεψη που είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, με τους αναπληρωτές υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, έγινε ένας πρώτος καθορισμός των αρμοδιοτήτων γύρω από τα μεταναστευτικά θέματα.

Η σύσκεψη, όπως επισημαίνει η κ. Χριστοδουλοπούλου, δεν είχε να κάνει με το επίμαχο έγγραφο, καθώς είχε οριστεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, «για ό,τι είναι πολιτική υπηρεσία και δεν εμπλέκεται η Αστυνομία, η αρμοδιότητα θα είναι δική μου, δηλαδή για την υπηρεσία Ασύλου, την Αρχή Προσφυγών και την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής. Επίσης, θα ασκώ εποπτεία στις παλιές υποθέσεις ασύλου, το backlog», εξηγεί η αναπληρώτρια υπουργός.

Η ίδια προσθέτει ότι έγινε μια πρώτη προσέγγιση των θεμάτων και ο σχεδιασμός θα ολοκληρωθεί σε νέα σύσκεψη, προκειμένου να εκδοθεί και σχετικό ΦΕΚ.