Έκτακτο συνέδριο ζήτησε και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος είπε «όχι σε μια επικοινωνιακού τύπου Εθνική Συνδιάσκεψη που δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις, αλλά σε ένα έκτακτο συνέδριο ανοιχτό για όλα τα θέματα».

«Σε ένα έκτακτο συνέδριο που θα δικαιούται των κανόνων εσωκομματικής δημοκρατίας να αποφασίσει για πρόσωπα και πολιτικές, αποκαθιστώντας τον ιδεολογικό και πολιτικό προσανατολισμό της παράταξης» συμπλήρωσε ακόμη.

Χαρακτήρισε την κοινοβουλευτική ομαδα της ΝΔ ως τη μικρότερη στην ιστορία του κόμματος.

Ενώ καταφέρθηκε και ενταντίον κάποιων «νεοφώτιστων» όπως τους χαρακτήρισε τονίζοντας ότι «υπερασπίστηκαν με φανατικό τρόπο αυτά τα έκτακτα μέτρα δημιουργώντας την πεποίθηση της μονιμότητας και μας εγκλώβισαν στη συνείδηση των πολιτών σε μια νεοφιλελεύθερη αντίληψη και νοοτροπία που μας απομόνωσε απ' την κοινωνία».

Ενώ άσκησε για κριτική για την εκλογική στρατηγική λέγοντας «βιαστήκαμε να πανηγυρίσουμε την εξοδο μας από το μνημόνιο και το ΔΝΤ, χωρίς προηγουμένως να έχουμε συμφωνήσει το χρόνο και τον τρόπο με τους εταίρους μας και ετσι οδηγηθήκαμε σε προεκλογικό αδιέξοδο, που έφερε στην κυβέρνηση μια λαϊκίστικη, ανέτοιμη και υψηλού ρίσκου συνισταμένη παράταξη της Αριστεράς».

Ο Μάριος Σαλμάς, από την πλευρά του σημείωσε ότι το έκτακτο συνέδριο θα είναι «απαραίτητο βήμα στον πολιτικό μας διάλογο».