current views are: 1

5 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση22:13

«Όχι» σε έκτακτο συνέδριο λέει ο Σαμαράς – «Δεν θα κάνω δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ»

Την πρόθεσή του να μην πάει σε έκτακτο συνέδριο ανακοίνωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη δευτερολογία του στη μαραθώνια συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.  

Δημοσίευση 22:13’
αρθρο-newpost

Την πρόθεσή του να μην πάει σε έκτακτο συνέδριο ανακοίνωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη δευτερολογία του στη μαραθώνια συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.  

Γράφει Πάνος Ρασσιάς

Την πρόθεσή του να μην πάει σε έκτακτο συνέδριο ανακοίνωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη δευτερολογία του στη μαραθώνια συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

«Η αναγέννηση του κόμματος θα ξεκινήσει κάνοντας ένα κόμμα πιο δημοκρατικό. Αυτό που θα ζήσουμε, δεν θα το έχετε ξαναζήσει, η Εθνική Συνδιάσκεψη, θα ειναι μια πρώτη θετική εξέλιξη, σε σχέση, στη σχέση της ΝΔ και τους πολίτες. Η σκακιέρα που κινούμαστε είναι πρωτόγνωρη» είπε ο κ. Σαμαράς, απαντώντας στο αίτημα μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πρόσθεσε:

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα για έκτακτο Συνέδριο, αλλά δώρο στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνω. Θα δείτε σε τέτοια περίπτωση, όπως έχει ξαναγίνει και στο παρελθόν προσωπικές ατζέντες να ξετιλύγονται και το “εγώ” να μπαίνει πριν από το “εμείς”. Σας το είπα έντιμα από την αρχή της συνεδρίασης. Οποίος θέλει ας το πει. Δέχομαι πολλές από τις θέσεις που εκφράστηκαν, όπως την αντιπολίτευση αυτοπεποίθησης, δεν θα μας έχουν για τίποτα δεδομένους. Θέλω να έχετε αποκλειστικό κριτήριο για τη στάση μας την Ελλάδα. Ειδικά τώρα που ζούμε τη μνημονιακή μετάλλαξη του μισού ΣΥΡΙΖΑ».

Σε σχέση με τα όργανα του κόμματος, επεσήμανε πως «δέχεται την αύξηση των αιρετών στο δεκαπενταμελές» και συμπλήρωσε πως εκεί θα και ο κ. Μειμαρακης.

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος της ΝΔ, ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές. «Πετύχαμε κάτι πρωτόγνωρό, είναι μια πρωτοφανής συζήτηση για την ΚΟ της ΝΔ, 48 ομιλητές σε πάνω από 11 ώρες. Η παράταξη καλείται να προστατεύσει τη χώρα η οποία είναι σε κίνδυνο. Άκουσα πολλούς από σας οι οποίοι μεταξύ άλλων βγάλατε την ψυχή σας στις τοποθετήσεις σας» τόνισε.

Είπε εξάλλου πως όταν ανέλαβε η «χώρα ήταν στην εντατική και  πέρυσι το τρίτο τρίμηνο, ήταν η πρώτη σε ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη».

Επεσήμανε ότι στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να δοθεί βάρος στην επικοινωνιακή πολιτική. Σημείωσε ακόμα πως «λέμε την αλήθεια» και αρνήθηκε πως υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ του ίδιου όταν ήταν πρωθυπουργός, των υπουργών και ων βουλευτών: 

«Δεν υπήρξε απόσταση μεταξύ εμού και των υπουργών καθώς και των βουλευτών. Είτε μέσω κινητού λερώνουν, είτε μέσου του τριψήφιου, είτε δια ζώσης» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Θυμάμαι τον κ. Δένδια που μου είχε πει “να ξεκουραστείς κύριε πρόεδρε”, τώρα κατάλαβα τι εννοούσε». 

Απαντώντας στις κατηγορίες σχετικά με τον ανασχηματισμό του Ιουνίου τόνισε πως «δέχομαι ότι πέρασε η εικόνα στροφής του κόμματος». Αλλά όπως σημείωσε, «δεν ήταν παράδοση στο εύκολο, δεν ήταν στροφή στο λαϊκισμό, θα σας πω μόνο ότι μετά τον Ιούνιο ελήφθη ένα από τα πιο δύσκολα μέτρα, δηλαδή, το σπάσιμο της ΔΕΗ, δεν ήμασταν μόνοι, συγκυβερνούσαμε, δεν ήταν τίποτα εύκολο στη συγκυβέρνηση, δεν τη διάλεξα εγώ ήταν επιλογή του ελληνικού λαού».

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, σημείωσε πως «μπορούν να αλλάξουν σε λίγες μέρες και μπορούν να αλλάξουν σε λίγες μέρες». 

«Οψόμεθα» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επεσήμανε:

«Ο Έλληνας είναι διχασμένος, ο μίσος μέσα του λέει “χτυπά τους ξένους καλά τους κανείς” και ο άλλος μισός, “καλά χτύπα, αλλά μη βαράς πολύ και φύγουμε από το ευρώ” υπάρχει πύκνωση γεγονότων».

«Θα ήταν έγκλημα, όπως είπα εξαρχής, να μιλήσουμε για αριστερή παρένθεση» συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος συμπλήρωσε: 

​«Αλλά θα ήταν εξίσου λάθος η πολιτική του ώριμου φρούτου. Να περιμένουμε στη γωνία μας, τις εξελίξεις. Άρα πρέπει να είμαστε ενεργοί να είμαστε παρόντες. Παλεύοντας πείθεις την κοινωνία, όχι καιροφυλακτώντας. Τα σημερινά νέα δεν είναι καθόλου καλά και οι δηλώσεις Ντράγκι είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη που φωτογραφίζει ανεπάρκεια και των χειρισμών του υπουργείου οικονομικών».

 


σχετικα αρθρα