«Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αρνήθηκε πως ο ίδιος έχει φιλοδοξία να αναλάβει την προεδρία της ΝΔ, και τόνισε πως ακόμα και σε περίπτωση που συγκληθεί έκτακτο συνέδριο – όπως πρότεινε και ο ίδιος κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. – αυτό δεν θα σήμαινε «νομοτελειακά» πως θα τεθεί ζήτημα αντικατάστασης του Αντώνη Σαμαρά.

Ακόμη, επεσήμανε ότι η παρέμβαση της Ντόρα Μπακογιάννη δεν ήταν πρόσκληση στον κ. Σαμαρά να παραιτηθεί, αλλά μια παρατήρηση πως οι αρχηγοί είθισται να παραιτούνται μετά από μια ήττα.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τη θέση του για σύγκληση συνεδρίου, το οποίο όπως είπε θα προσδιορίσει το ιδεολογικό στίγμα και θα κατοχυρώσει συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία του κόμματος.

Την πρόταση για έκτακτο συνέδριο απέρριψε πάντως στη δευτερολογία του ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας πως δεν έχει μεν πρόβλημα με αυτή τη λύση αλλά προσθέτοντας: «Εγώ δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνω».