Όσο πιο γρήγορα η Ελλάδα εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, τόσο πιο γρήγορα θα εκταμιευθούν χρήματα, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Είναι στο χέρι της Ελλάδας πόσο γρήγορα θα προχωρήσει» τόνισε ο Μάρτιν Γιέγκερ και επανέλαβε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να εφαρμοστεί (να περάσει από την ελληνική Βουλή), να αξιολογηθεί από τους τρεις θεσμούς και, εάν η αξιολόγηση είναι θετική, να περάσει από τη γερμανική Βουλή. Τότε και μόνο το Eurogroup θα μπορεί να αποφασίσει να εκταμιευθούν τα χρήματα.

Ο ίδιος επισήμανε ωστόσο ότι η διαδικασία δεν μπορεί να διαρκέσει πέρα από το τέλος Ιουνίου, σημειώνοντας ότι αν η Ελλάδα προχωρήσει ταχύτερα το παραπάνω χρονοδιάγραμμα, ίσως εκταμιευθούν και νωρίτερα τα χρήματα.

Ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει πληροφορίες που αφορούν προβλήματα ρευστότητας της ελληνικής κυβέρνησης και δημοσίευμα σχετικό με το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί εκτάκτως με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.