Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να συναντηθεί με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Οι κ.κ. Παπούλιας και Αβραμόπουλος αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που περνάει η χώρα και τόνισαν την ανάγκη να υπάρχει λαϊκή ενότητα και κοινωνική συνοχή. 

Ο ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας είπε στον κ. Παπούλια  ότι ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ του έχει αναθέσει ένα πολύ ισχυρό χαρτοφυλάκιο.

«Εναι πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει τόση δύναμη στα χέρια της, στη διαδικασία του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι: η ασφάλεια της Ευρώπης και η συνοχή της Ευρώπης, το μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης και του ασύλου, που αυτήν τη στιγμή είναι στον υψηλότερο βαθμό προτεραιοτήτων ανάμεσα σε όλα τα κράτη-μέλη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι «Έχω και λόγο και φωνή και άποψη σε ό,τι αφορά στην πατρίδα μας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μπορεί γεωγραφικά μπορεί να είμαι στις Βρυξέλλες, αλλά η καρδιά μου ανήκει εδώ». Ακόμη, υπενθύμισε πως εκτός από Επίτροπος είναι και έλληνας πολιτικός. 

Ο ευρωπαίος Επίτροπος εκθείασε τον Πρόεδρο και τον ευχαρίστησε γιατί «όλο αυτό τον καιρό αισθάνθηκα τη στήριξη, την εμπιστοσύνη, αλλά -σε πολλές περιπτώσεις- και τη σοφία των συμβουλών σας, ιδιαίτερα για την περίοδο που ήμουν στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας».

«Υπήρξατε ένας από τους σταθερότερους παράγοντες ασφάλειας για τη χώρα, για την κοινωνική μας γαλήνη, για την πολιτική και εθνική μας συνεννόηση, και μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε:

Πάντοτε έχοντας κατά νου αυτό που και εσείς διδάξατε και υπηρετήσατε, και εγώ έχω κομμάτι της συνείδησής μου ότι πρέπει να προασπίζουμε και να ενισχύουμε την εθνική μας συνοχή, τη λαϊκή και εθνική ενότητα, ιδιαίτερα απαραίτητα στοιχεία για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να πορευθούμε με αισιοδοξία.

 

 

Απαντώντας, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε:

Υπήρξε μια συναντίληψη για να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις, οι οποίες ήθελαν ειδικό χειρισμό... Χαίρομαι που υπογραμμίζετε πράγματα για τα οποία και εγώ πάλεψα όλη αυτή τη δεκαετία: για την εθνική συνοχή και τη γαλήνη για την πατρίδα μας.