Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε παρέμβασή του στην συζήτηση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «εγώ προσωπικά θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο, ανεξαρτήτως του τι θα κάνει το κόμμα μου».

Όπως είπε, ο πρώτος λόγος είναι ότι πρόκειται περί ενός επικοινωνιακού τεχνάσματος, αφού τα ποσά για την βοήθεια των πολιτών είναι «ψίχουλα» ενώ για να υλοποιηθούν οι ρυθμίσεις απαιτείται η έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων, κάτι που προϋποθέτει τουλάχιστον έξι μήνες, με βάση την εμπειρία. 

«Μέχρι στιγμής αν κρίνω από την ταχύτητά σας στο νομοθετικό έργο, εσείς θέλετε 16 μήνες» είπε ο κ. Γεωργιάδης προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο, όπως εξήγησε, ο κ. Γεωργιάδης, καταψηφίζει, είναι το Κεφάλαιο 2 του νομοσχεδίου, για την οργάνωση της κυβέρνησης, το οποίο αφενός θα έπρεπε να έρθει ως ξεχωριστό, αφετέρου είναι «καταφανώς αντισυνταγματικό» καθώς δεν διαχωρίζονται σε αυτό οι εξουσίες, της βασικής διάκρισης του πολιτεύματός μας. 

«Πρέπει να τεκμηριώσετε γιατί στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβερνήσεως εθνικής σωτηρίας πρέπει να μπει ένα κεφάλαιο το οποίο δημιουργεί μια Αρχή που μόνο σε καθεστώτα τύπου Τσάβες συναντάται και σε κανένα δυτικό κράτος», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.