«Αθώος δεν ακούστηκε και δεν είναι» δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μετά την απόφαση για την αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη.

«Ο ελληνικός λαός είδε πολύ καλά και την πράξη και τον στόχο. Για τυπικούς λόγους εγώ παρέστην ως πολιτική αγωγή όταν πια άρχισε να χύνεται αίμα. Είχα πει ότι δεν θα κάνω μήνυση και αυτός είναι ο τυπικός λόγος που δεν καταδικάστηκε για απλή σωματική βλάβη, παρ' ότι αναγνωρίστηκε ότι διέπραξε το αντίμημα» σημείωσε και τόνισε:

Μία έκκληση κάνω σε όλους: Τα μάτια σας στους στόχους της Χρυσής Αυγής. Το κλίμα που διαμορφώνεται είναι εξαιρετικα τυπικό, τόσο τυπικό, ώστε να πρέπει να αναρωτηθούμε αν αποφασίζουμε και στη Βουλή ορθά, αν δεν παρίσταται η Χρυσή Αυγή. Τότε ζωή σε λόγου σας.

Η κυρία Κανέλλη κατέληξε λέγοντας ότι «το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και του φασισμού είναι ζήτημα πολιτικής καταδίκης στη συνείδηση του ελληνικού λαού, όχι στα δικαστήρια. Αν την ελπίδα την αφήσετε στο σύστημα τότε θα πρέπει να ζητήσετε δανεικά για να πάρετε τις αποφάσεις καταδίκης που πρέπει»