Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε μέσο να πείσει τους πιστωτές της ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει τον Μάρτιο γράφει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η οποία σε νέο δημοσίευμά της για την χώρα μας αναφέρεται στις νέες δηλώσεις του προέδρου της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα αλλά και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την ΕΚΤ ότι έχει σφίξει τη θήλεια της γύρω από τον λαιμό της Ελλάδας καθώς η κυβέρνηση τρέχει πανικόβλητη ώστε να διαβεβαιώσει τους πιστωτές της ότι θα αποφύγει τη χρεοκοπία αυτόν τον μήνα σημειώνει η Telegraph που παραθέτει τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Spiegel.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η Αθήνα δεν πρόκειται να λάβει τα 7,2 δισ ευρώ της δόσης από τους πιστωτές της πριν τον Απρίλιο και παραθέτει τις σχετικές δηλώσεις που έκανε χθες ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Αναφορά πραγματοποιείται και στο γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης – τον οποίοι η «Telegraph» χαρακτηρίζει ως «υπουργό-ροκ σταρ» - στο Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται να παρουσιάσει μία σειρά συγκεκριμένων προτάσεων που θα αφορούν τις μεταρρυθμίσεις.

Ακολούθως παρουσιάζονται οι δηλώσεις του κεντρικού Τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος είπε χθες πως οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και έχουν εξασφαλισμένη ρευστότητα.

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις καταθέσεις» είπε ο κ. Στουρνάρας, όπως αναφέρει η Telegraph.