Για τον φόβο «ατυχήματος» προειδοποίησε γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος, σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το Mega, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «γνωρίζουμε ότι η πίεση στην ελληνική πλευρά είναι μεγάλη, γνωρίζουμε ότι μπορεί να γίνει ατύχημα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «η Αθήνα λέει ότι πρόκειται για χρηματοδοτική γέφυρα, ενώ στην πραγματικότητα, πρόκειται για το πρόγραμμα Σαμαρά με κάποιες ευελιξίες».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών διαμήνυσε ότι όσο πιο γρήγορα η Ελλάδα εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, τόσο πιο γρήγορα θα εκταμιευθούν χρήματα.

«Είναι στο χέρι της Ελλάδας πόσο γρήγορα θα προχωρήσει» τόνισε ο Μάρτιν Γιέγκερ και επανέλαβε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να εφαρμοστεί (να περάσει από την ελληνική Βουλή), να αξιολογηθεί από τους τρεις θεσμούς και, εάν η αξιολόγηση είναι θετική, να περάσει από τη γερμανική Βουλή. Τότε και μόνο το Eurogroup θα μπορεί να αποφασίσει να εκταμιευθούν τα χρήματα.

Ο ίδιος επισήμανε ωστόσο ότι η διαδικασία δεν μπορεί να διαρκέσει πέρα από το τέλος Ιουνίου, σημειώνοντας ότι αν η Ελλάδα προχωρήσει ταχύτερα το παραπάνω χρονοδιάγραμμα, ίσως εκταμιευθούν και νωρίτερα τα χρήματα.