Βερολίνο: Γνωρίζουμε ότι μπορεί να υπάρξει «ατύχημα»

Βερολίνο: Γνωρίζουμε ότι μπορεί να υπάρξει «ατύχημα»

Για τον φόβο «ατυχήματος» προειδοποίησε γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος, σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το Mega, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «γνωρίζουμε ότι η πίεση στην ελληνική πλευρά είναι μεγάλη, γνωρίζουμε ότι μπορεί να γίνει ατύχημα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «η Αθήνα λέει ότι πρόκειται για χρηματοδοτική γέφυρα, ενώ στην πραγματικότητα, πρόκειται για το πρόγραμμα Σαμαρά με κάποιες ευελιξίες».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών διαμήνυσε ότι όσο πιο γρήγορα η Ελλάδα εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, τόσο πιο γρήγορα θα εκταμιευθούν χρήματα.

«Είναι στο χέρι της Ελλάδας πόσο γρήγορα θα προχωρήσει» τόνισε ο Μάρτιν Γιέγκερ και επανέλαβε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να εφαρμοστεί (να περάσει από την ελληνική Βουλή), να αξιολογηθεί από τους τρεις θεσμούς και, εάν η αξιολόγηση είναι θετική, να περάσει από τη γερμανική Βουλή. Τότε και μόνο το Eurogroup θα μπορεί να αποφασίσει να εκταμιευθούν τα χρήματα.

Ο ίδιος επισήμανε ωστόσο ότι η διαδικασία δεν μπορεί να διαρκέσει πέρα από το τέλος Ιουνίου, σημειώνοντας ότι αν η Ελλάδα προχωρήσει ταχύτερα το παραπάνω χρονοδιάγραμμα, ίσως εκταμιευθούν και νωρίτερα τα χρήματα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο