current views are: 1

6 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση19:38

Κοτζιάς: Αν καταρρεύσει η Ελλάδα, η Ευρώπη θα γεμίσει μετανάστες και τζιχαντιστές

Mε αβέβαιες συνέπειες προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε περίπτωση κατάρρευσης της Ελλάδας.

Δημοσίευση 19:38’
αρθρο-newpost

Mε αβέβαιες συνέπειες προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε περίπτωση κατάρρευσης της Ελλάδας.

Γράφουν οι Μαίρη Πολλάλη – Βαγγέλης Βιτζηλαίος

αβέβαιες συνέπειες προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε περίπτωση κατάρρευσης της Ελλάδας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Ρίγα της Λετονίας, στο πλαίσιο του άτυπου συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. ανέφερε ότι «θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές, εάν καταρρεύσει η Ελλάδα», που θα διοχετευθούν στην Ευρώπη. O YΠΕΞ εξήγησε ότι «τα Δυτικά Βαλκάνια είναι αποσταθεροποιημένα. Ουκρανία, Συρία, Ιράκ και Βόρεια Αφρική δημιουργούν ένα δρεπάνι».

«Είναι πολιτιστικός ρατσισμός αυτό που μας κάνουν», είπε χαρακτηριστικά, σχετικά με το πώς παρουσιάζεται η χώρα από πολιτικούς και ΜΜΕ σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, ζητώντας άλλον τρόπο συμπεριφοράς προς τη χώρα μας. «Αντ’ αυτού προτιμήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη από τις πρώτες ημέρες. Το ότι έχει επιλεγεί αυτό να γίνει σιγά σιγά τι θα φέρει; Δεξιό εξτρεμισμό και χάος» είπε ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, στο πλαίσιο συζήτησης με γερμανούς δημοσιογράφους το πρωί στη Ρίγα, ο υπουργός Εξωτερικών έθεσε σε νέα βάση τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τους εταίρους, στέλνοντας ουσιαστικά το μήνυμα ότι οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα «δεν γίνονται εν κενώ»Παράλληλα, χαρακτήρισε γεωστρατηγική αναγκαιότητα το να βρεθεί μια λύση με την Ελλάδα. 

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά πηγές του ΥΠΕΞ στο newpost, το πνεύμα των δηλώσεων του κ. Κοτζιά ήταν ότι ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση της χώρας μας, θα είχε συνέπειες σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν τις δηλώσεις Κοτζιά και διευκρινίζουν ότι έγιναν στο πλαίσιο μιας γενικότερης συζήτησης του υπουργού Εξωτερικών με τους γερμανούς δημοσιογράφους, για το «ρευστό» περιβάλλον που υπάρχει, από την Ουκρανία, τη Συρία και τη Λιβύη έως τη Βόρεια Αφρική. 


σχετικα αρθρα