Η «πολυγλωσσία» που εμφανίζει την τελευταία εβδομάδα η κυβέρνηση με αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις στελεχών, η «αρρυθμίες» όπως η σκανδαλώδης σύμβαση στη ΔΕΗ με τα περίφημα «τροφεία», αλλά και το αλαλούμ με το έγγραφο σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική, είναι όλοι παράγοντες που συντελούν στο να εμφανιστούν τα πρώτα ίχνη φθοράς στα ποσοστά δημοφιλίας. 

Την ίδια στιγμή οι καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση και τα διαρκή μπρος – πίσω με στις συζητήσεις με τους δανειστές φαίνεται πως συντελούν ώστε όλο και περισσότεροι πολίτες να βλέπουν με σκεπτικισμό τις κινήσεις της κυβέρνησης. Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρίας Μarc για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών, η στήριξη παραμένει μεν σε θετικό ποσοστό (64%), ωστόσο σε σχέση με τον Φεβρουάριο είναι μειωμένο κατά σχεδόν 19,4% (83,6%).

Αρνητικά και μάλλον αρνητικά αντιμετωπίζει την κυβέρνηση το 31,4% και το 4,6% δεν απαντά.

Τα ποσοστά θετικής αποτίμησης, ανάλογα με την κομματική τοποθέτηση, είναι ιδιαιτέρως υψηλά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (57,7% και 33,4%), σ' εκείνους του ΚΚΕ (37,5% και 35,4%), των Ανεξάρτητων Ελλήνων (34,3% και 48,8%), αλλά και του Ποταμιού (10,9% και 53,1%).

Την ίδια ώρα, το 59,6% εμφανίζεται ικανοποιημένο από τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ενώ το 37,6% απαντά αρνητικά.

Το 54,4% εκτιμά ότι αν κέρδιζε η ΝΔ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

Ικανοποιημένο από την επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίζεται το 54,7%, αρνητικά απαντά το 36,3%, ενώ το 9% δεν απαντά.

Θετικά κρίνουν τα πρώτα δείγματα γραφής της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως προέδρου της Βουλής οι 6 στους δέκα (61,6%), αρνητικά το 30,4%, ενώ δεν απαντά το 8%.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (75,4%) συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η συμφωνία κυβέρνησης - εταίρων για τετράμηνη παράταση δεν σημαίνει το τέλος των μνημονίων, ενώ το 14,1% εκτιμά πως σηματοδοτεί αυτό το τέλος. Ένας στους δέκα (10,5%) δεν απάντησε σε αυτό το ερώτημα. 

Η δημοσκόπηση έχει πανελλαδική κάλυψη και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3 - 5 Μαρτίου 2015.