Στις ανησυχίες που επικρατούν για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αναφέρεται το περιοδικό Der Spiegel σε δημοσίευμά του με τίτλο «οι Έλληνες φοβούνται και πάλι».

«Η δυστυχία δεν τελειώνει ποτέ: Μόλις δύο εβδομάδες, μετά τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της, η Ελλάδα θα πρέπει να ανησυχήσει ξανά για το οικονομικό της μέλλον. Οι λόγοι εντοπίζονται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό» αναφέρει το δημοσίευμα.

Παράλληλα υπογραμμίζεται η άμεση ανάγκη της Ελλάδας για χρηματοδότηση, με το περιοδικό να σημειώνει πως ακόμη και αν επιλυθεί το ζήτημα βραχυπρόθεσμα, υπάρχουν και οι μακροπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

«Είναι και πάλι ξεπερασμένη η πρόσφατη συμφωνία;», διερωτάται το περιοδικό και απαντά: 

«Δεν είναι αυτό. Αλλά πρώτα απ’ όλα, οι αποφάσεις δεν έχουν αλλάξει τα μακροπρόθεσμα προβλήματα χρηματοδότησης της Ελλάδας. Και από την άλλη πλευρά, η χώρα έχει βραχυπρόθεσμα ανάγκη για χρήματα και ο Τσίπρας, μέχρι στιγμής, δεν μπορεί να το οργανώσει, έτσι όπως αναμενόταν».

Επιπλέον, η αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας τίθενται στο επίκεντρο:
 
«Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Μάρτιο περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ. Το ΔΝΤ έχει συμμετάσχει στη διάσωση της χώρας και κατά παράδοση τα δάνεια του αποπληρώνονται κατά προτεραιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, τα πρώτα 310 εκατομμύρια έχουν ήδη τακτοποιηθεί».