Για τις πιέσεις των δανειστών μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά, αποκλείει ταυτόχρονα το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ωστόσο όπως λέει «εάν θέσουν (σσ. οι δανειστές) θέμα αμφισβήτησης σε σχέση με τη βούληση του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης, μία απάντηση θα μπορούσε να είναι το δημοψήφισμα. Χωρίς εμείς να το επιδιώξουμε, διότι δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε ότι ο λαός είναι μαζί μας. Αυτοί που θα πρέπει να πειστούν ότι δημοκρατία υπάρχει είναι οι Γερμανοί».

Καταγγέλλει εξάλλου ότι υπήρξαν πιέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μη συμμετάσχουν στην κυβέρνηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων είτε να μην είχε γίνει ποτέ, είτε να ανατραπεί, είτε να “εμπλουτιστεί”, εντός εισαγωγικών» σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός έβγαλε ένα κείμενο της Deutsche Bank στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, το οποίο προέτρεπε σε ανατροπή της κυβέρνησης και υποχρέωσή της να συνεργαστεί με το Ποτάμι. Επίσης, είναι ενδεικτικό αυτό που είπε ο κ. Δραγασάκης, ότι ο Γερμανός πρέσβης τον είχε καλέσει πριν από τις εκλογές και του είπε να μη συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ, αλλά με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Προσπαθούν να αλλοιώσουν τη λαϊκή εντολή και να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε ένα ΠΑΣΟΚ του 2015. Δεν πρόκειται να γίνει αυτό. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει λάβει μια ξεκάθαρη εντολή από τον ελληνικό λαό να ανατρέψει αυτή την πολιτική. Και να ξέρουν ότι δεν θα γλιτώσει κανείς».

Στρέφει τα πυρά του κατά του προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, λέγοντας πως «είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κ. Θεοδωράκη για τη δημιουργία της ΜΟΜΑ, όταν την ανακοίνωσα. Ούτε εργολάβοι δεν τόλμησαν να αντιδράσουν. Ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο κ. Θεοδωράκης».

«Με αυτόν τον άνθρωπο, με συνεργασίες που είχε με εθνομηδενιστές, με την πλήρη παράδοση στη γερμανική πολιτική, μπορεί να υπάρξει συνεργασία; Ούτε με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπάρξει συνεργασία. (...) Με τα άκρα δεν συνεργαζόμαστε εμείς» σημειώνει αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο ενδεχόμενη συνεργασία με τα δύο κόμματα.

Σχετικά με την υπόθεση των εξοπλιστικών, ο κ. Καμμένος τονίζει πως «αυτά που έχω δει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι πρωτοφανή».

«Δεν πίστευα ότι μπορούσε να είχε ξεφύγει πια τόσο πολύ το πρόβλημα και να μην υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί. Υπήρχε νομοθεσία για Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, αλλά αυτή δεν είχε ποτέ διορισθεί» είπε και πρόσθεσε:

«Τη συγκρότησα μέσα σε λίγες μέρες. Επισκεφθήκαμε τους εισαγγελείς διαφθοράς και τους κατέθεσα τις πρώτες, αρκετές εκατοντάδες σελίδες, από δύο κατ' αρχήν συμβάσεις στις οποίες φέρεται ότι το ελληνικό δημόσιο έχει ζημιωθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Οι συμβάσεις αυτές είναι ξεκρέμαστες εντελώς. Έχουμε ατιμολόγητα 240 εκατομμύρια περίπου».

Όπως τονίζει, «η κατάσταση,που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον τομέα των προμηθειών πιστεύω ότι θα οδηγήσει με σωστούς νομικούς χειρισμούς σε αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τεράστια ποσά».