Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το Ποτάμι σχετικά με τις προτάσεις προς το Eurogroup, αλλά και τα χθεσινά σχόλια του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για απουσία λύσεων που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη χώρα και προστίθεται:

«Στη θέση τους εμφανίζονται ως "μεταρρυθμίσεις" οι... μετατροπές των νοικοκυρών και των τουριστών σε μυστικούς φορολογικούς ελεγκτές».

Σκληρή κριτική ασκεί το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον οποίο κατηγορεί ότι επιθυμεί να κάνει «ντουζ φόβου» στη διεθνή κοινή γνώμη, προβάλλοντας το σενάριο της μαζικής εισροής τζιχαντιστών στην Ευρώπη, στην περίπτωση οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας.

«Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Κοτζιάς είναι ότι η εικόνα της Ελλάδα, που περιγράφει, είναι εφιαλτική πρωτίστως για εμάς τους Έλληνες. Υπό άλλες συνθήκες όλα αυτά θα έδιναν τροφή μόνο στα ελληνικά τηλεοπτικά παράθυρα. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες όμως των διαπραγματεύσεων, τραυματίζουν την εικόνα της κυβέρνησης στο εξωτερικό», συμπληρώνει.

«Η χώρα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων της και αυτό δεν γίνεται με... θεατρικές δηλώσεις παρά μόνο με έργα», καταλήγει το Ποτάμι.