current views are: 1

8 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση06:46

Για νίκη του Αντώνη Σαμαρά κάνουν λόγο οι λεγόμενοι «προεδρικοί» βουλευτές

Για νίκη του Αντώνη Σαμαρά κάνουν λόγο οι λεγόμενοι «προεδρικοί» βουλευτές μετά το τέλος της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος. Πώς όμως δικαιολογούν αυτή τους της άποψη οι υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά και πώς αυτό θα περάσει και στη βάση της ΝΔ;

 

Δημοσίευση 06:46’
αρθρο-newpost

Για νίκη του Αντώνη Σαμαρά κάνουν λόγο οι λεγόμενοι «προεδρικοί» βουλευτές μετά το τέλος της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος. Πώς όμως δικαιολογούν αυτή τους της άποψη οι υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά και πώς αυτό θα περάσει και στη βάση της ΝΔ;

 

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Για νίκη του Αντώνη Σαμαρά κάνουν λόγο οι λεγόμενοι «προεδρικοί» βουλευτές μετά το τέλος της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος. Πώς όμως δικαιολογούν αυτή τους της άποψη οι υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά και πώς αυτό θα περάσει και στη βάση της ΝΔ;

Οι βουλευτές εκτιμούν ότι η ηγεσία της ΝΔ πρέπει να παραμείνει στα χέρια του Σαμαρά γιατί θα κληθεί να διαδραματίσει ρόλο, αφού  η κυβέρνηση οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί στο εσωτερικό. Οι πολίτες εκείνη την χρονική στιγμή θα επιλέξουν την «ήρεμη δύναμη» που έχει και «φωνή» στην Ευρώπη που δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Επιπροσθέτως, όσοι διαφώνησαν με την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου και με την αλλαγή ηγεσίας παραθέτουν σε κάθε τους συζήτηση τα επιτεύγματα της ΝΔ επί προεδρίας Σαμαρά.

Όπως αναφέρουν ο κ. Σαμαράς έφερε ξανά την ΝΔ στην εξουσία και ενώ παρέλαβε μια χώρα στο χείλος της καταστροφής με τον κίνδυνο για έξοδο από την ευρωζώνη να είναι ορατός, κατάφερε να την διατηρήσει εντός του ενιαίου νομίσματος.

Ως πρωθυπουργός κατάφερε την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτύχει ποτέ ευρωπαϊκή χώρα, ενώ η χώρα κατάφερε να βγει δύο φορές στις αγορές.

Η επόμενη ημέρα στη ΝΔ βρίσκει τον Αντώνη Σαμαρά να προσπαθεί να ξεπεράσει χωρίς απώλειες και τις υπόλοιπες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων, αρχής γενομένης από την συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής.

Καταλυτικός για την παραμονή του στο τιμόνι της ΝΔ θα είναι  για τους επόμενους μήνες ο ρόλος που θα διαδραματίσουν τα στελέχη που θα τοποθετηθούν στα νέα όργανα του κόμματος. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε ανακοινώθηκαν αυτά τα όργανα, ώστε αφενός να εκτονωθούν και να κατευναστούν όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη, αφετέρου για να αναλάβουν και εκείνοι ενεργό ρόλο και θα αυξηθεί έτσι η συλλογικότητα του κόμματος.

Ωστόσο εδώ υπάρχει ένας έντονος πονοκέφαλος για τον πρόεδρο της ΝΔ, αφού πολλά στελέχη αρνούνται ήδη να αναλάβουν κομματικά αξιώματα. Επιπλέον, παραμένει η γκρίνια για τα πρόσωπα της ηγετικής ομάδας γεγονός που δείχνει να αναγκάζει τον Αντώνη Σαμαρά ακόμη και στην απομάκρυνση κάποιων εκ των στενότερων συνεργατών του.


σχετικα αρθρα