Απορρίπτει εκ νέου το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ζητώντας από τους ευρωπαίους να δείξουν κατανόηση για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην χώρα μας.

Σε συνέντευξή του στην στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε, σύμφωνα με τη Deutsche Welle ότι «η άποψη της Κομισιόν είναι η εξής: Ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει Grexit. Κανένα από τα πρόσωπα σε ηγετικές πολιτικές θέσεις στην Ευρώπη, δεν εργάζεται προς την κατεύθυνση της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η χώρα είναι και θα παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης».

Ο κ. Γιουνκέρ πρόσθεσε ότι ένα Grexit θα έπληττε ανεπανόρθωτα το κύρος της ΕΕ σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα ο κ. Γιουνκέρ απηύθυνε έκκληση στους ευρωπαίους να αναγνωρίσουν την δραματική κατάσταση στην Ελλάδα, με το 25% του πληθυσμού να μην έχει πρόσβαση στο κράτος προνοίας και την ανεργία να βρίσκεται στα ύψη.

«Θα πρέπει να προσέξουμε έτσι ώστε να μην χειροτερέψουν οι συνθήκες στην Ελλάδα, προειδοποίησε και υπογράμμισε: «Με ανησυχεί ότι πολλοί στην ΕΕ δεν έχουν ακόμα συνειδητοποίησει την σοβαρότητα της κατάστασης στην Ελλάδα».