Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα και μετά απο τέσσερις ώρες συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής, αποχώρησε ο Νίκος Δένδιας εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη σειρά καταλόγου των ομιλητών, καθώς η ώρα είχε περάσει και δεν έχει λάβει το λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του είχε ανακοινωθεί οτι θα μιλούσε 20ος και εκείνη την ώρα ήταν στο βήμα ηταν ο 37ος. «Κάποια πράγματα ειναι πρόδηλα» φέρεται να δήλωσε πριν αποχωρήσει.

Λίγη ώρα μετά την αποχώρησή του, οι οργανωτές της συνεδρίασης τον κάλεσαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο βήμα.

Λίγο νωρίτερα, ιδιαίτερο φορτισμένο ήταν το κλίμα και κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία σύμφωνα με πηγές απο τη Λεωφόρο Συγγρού, διεκόπη αρκετές φορές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ομιλία της κυρίας Μπακογιάννη διεκόπη μετά από τοποθέτησή της ότι «ο πρόεδρος φοβάται το συνέδριο γιατί φοβάται μήπως τεθεί θέμα ηγεσίας».

«Έχουμε πρόεδρο εκλεγμένο από το λαό», της είπαν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές και εκείνη απάντησε «αφήστε με να μιλήσω».

Πηγές από το περιβάλλον της πρώην υπουργού αναφέρουν ότι η κυρία Μπακογιάννη είπε επ’ αυτού ότι «σε ένα συνέδριο ή θα βγει ο Σαμαράς ενισχυμένος ή θα βγει ένας νέος ισχυρός αρχηγός» και απαντώντας στις αντιδράσεις είπε ότι «στη ΝΔ δεν μιλάμε με κράχτες αλλά με επιχειρήματα».