Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας με 60 άτομα να έχουν μιλήσει μέχρι τις 17:30.

Ούτε ένα μέλος, μη βουλευτής, σύμφωνα με πηγές της Συγγρου δεν έθεσαν θεμα έκτακτου συνεδρίου. 

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης ανέφερε:

Υπάρχει θεμα ηγεσίας; Εδόθη ευκαιρία ανοικτά, δεν τέθηκε, άρα το θέμα έκλεισε και όχι μόνο εδώ, αλλά και στον δημόσιο διάλογο. Όσοι το συνεχίζουν φθείρουν και προκαλούν ζημία στην παράταξη. Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, Έπρεπε να έχει παραιτηθεί; Την ίδια ώρα εδώ μεσα συμπεριλαμβανομένων και όσοι το ισχυρίζονται, αποδέχονται κρισιμότητα στιγμών και μάλιστα εδώ μεςα επικαλέστηκαν δηλώσεις Βαρουφακη, επομένως ορθώς δεν τους ακούει ο Προεδρος υπεύθυνα σκεπτόμενος.

Και αναρωτήθηκε ακόμα ο κ. Βορίδης. Πού έχουμε πάει δεξιά; Τί απο αυτά που κάναμε δεν έπρεπε να έχουμε κάνει; Ποιες είναι οι κεντρώες πολιτικές που προτείνουν; Κάποιοι προτείνουν ιδεολογικό προσδιορισμό. Δηλαδή θα αλλάξουμε τις ιδέες μας επειδή χάσαμε; Είχαμε πολιτική ή ιδεολογική ήττα; Ο Αντώνης Σαμαρας έκανε οτι έκανε με βάση εθνικό συμφέρον, σε πλαίσιο ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς. Δυστυχώς για ορισμένους που μιλάνε για εκστρατεία φόβου, υπάρχει η πραγματικότητα που τους διαψεύδει».

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Θεσσαλονίκης Μήνας Σαμαρτζίδης τόνισε: «Να διδαχθούμε απο τα λάθη μας, πριν κάνουμε κριτική, πριν κάνουμε αυτοκριτική σκληρή και ειλικρινή και πριν κάποιος καταγγείλει, να υπερασπιστεί το έργο που έγινε. Κάποιοι έχουν κουράσει την παράταξη, χρειαζόμαστε ανανέωση έμψυχου δυναμικού».

Π.Ρ.