current views are: 1

8 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση16:14

Βέμπερ: «Δεν μπορείς να ζητείς αλληλεγγύη με επιθέσεις στους εταίρους σου»

Νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και κατηγορεί τον κ. Τσίπρα πως υποσχέθηκε στους Ελληνες πράγματα τα οποία γνώριζε ότι δεν ήταν σε θέση να υλοποιήσει

 

 

Δημοσίευση 16:14’
αρθρο-newpost

Νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και κατηγορεί τον κ. Τσίπρα πως υποσχέθηκε στους Ελληνες πράγματα τα οποία γνώριζε ότι δεν ήταν σε θέση να υλοποιήσει

 

 

Νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και κατηγορεί τον κ. Τσίπρα πως υποσχέθηκε στους Ελληνες πράγματα τα οποία γνώριζε ότι δεν ήταν σε θέση να υλοποιήσει

 

Με δηλώσεις του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος του κόμματος CSU (Χριστιανοκοινωνική Ενωση) στην περιφέρεια της Κάτω Βαυαρίας καλεί την κυβέρνηση να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του υπάρχοντος προγράμματος διάσωσης και να δείξει έργα.

«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του κ. Τσίπρας υποσχέθηκαν στους έλληνες ψηφοφόρους πράγματα τα οποία γνώριζαν ότι δεν ήταν σε θέση να υλοποιήσουν. Αλλά ένα σημείο κρίνεται απαραίτητο να γίνει ξεκάθαρο: Οι έλληνες ψηφοφόροι δεν ψήφισαν νέο κράτος, ψήφισαν νέα κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να σεβαστούν τις προηγούμενες συμφωνίες, οι οποίες υπογράφτηκαν για λογαριασμό της. Αυτό συμβαίνει πάντοτε σε κάθε χώρα και είναι πολύ σημαντικό για τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας γενικά. Ηταν η προϋπόθεση για κάθε συζήτηση, για κάθε είδους συμβιβασμό τις τελευταίες εβδομάδες» τόνισε. 

Ο κ. Βέμπερι είπε στη συνέχεια:

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα λαϊκιστικό πολιτικό κόμμα που επιτίθεται συνεχώς στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το οποίο βασίζεται στην αλληλεγγύη και στη συνεργασία και έχει φέρει ειρήνη και οικονομικό πλούτο στην ήπειρό μας για περισσότερα από 60 χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλοί Ευρωπαίοι ασκούν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φανερό ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούνται έναντι του πυρήνα των ευρωπαϊκών αρχών. Για παράδειγμα, κοιτάξτε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Ρωσία. Επιπροσθέτως, η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ ανησυχεί πολλούς Ευρωπαίους.

Για το εάν φοβίζει τους ευρωπαίους συντηρητικούς ηγέτες μια ριζοσπαστική Ευρώπη σε μερικούς μήνες σημείωσε ότι «η άνοδος του λαϊκισμού είναι πολύ ανησυχητική. Υπάρχει μια γενική τάση προς τον λαϊκισμό σε πολλά κράτη-μέλη. Αλλά αυτή η άνοδος οφείλεται στις εθνικές πολιτικές και όχι στην ευρωπαϊκή πολιτική. Στις χώρες του Νότου παίρνει τη μορφή της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ενώ στις βόρειες χώρες, στη Γαλλία για παράδειγμα, είναι η Ακροδεξιά η οποία έχει άνοδο. Σε κάποιες χώρες, όπως η Ιταλία, λαϊκιστές διαφορετικών παρατάξεων κερδίζουν, αλλά για μένα αυτά τα λαϊκιστικά κόμματα είναι ίδια: μοιράζονται τις ίδιες απλές λύσεις για πολύπλοκα προβλήματα και δεν μπορούν να τα επιλύσουν».

Ερωτηθείς για το εάν ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να έχει μια ευκαιρία ανέφερε:

Ο κ. Τσίπρας έχει δημοκρατικά εκλεγεί με την υποστήριξη πολλών Ελλήνων. Δυστυχώς, στις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησής του, αυτός και η κυβέρνησή του προτιμούν τις ιδεολογικές τοποθετήσεις και δηλώσεις. Εχουν καταστρέψει την εμπιστοσύνη που είχε αναπτύξει η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν είναι μια πολύ καλή αρχή. Δεν μπορείς να περιμένεις αλληλεγγύη τη στιγμή που προβοκάρεις και επιτίθεσαι στους εταίρους σου. Η αλληλεγγύη αποτελεί έναν αμφίδρομο δρόμο. Μην το ξεχνάτε: οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι έχουν εγγυηθεί, με τα χρήματά τους, περίπου 200 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, ειδάλλως η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει πριν από μερικά χρόνια». 

Σε ερώτηση για το το μεγαλύτερο λάθος του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ στις εκλογές και αν ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα σχολίασε:

Γνωρίζουμε το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε πολλά από τον ελληνικό λαό και ότι οι Ελληνες υπέφεραν πολλά, αλλά το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν το κατάλληλο για να βάλει τη χώρα πάλι σε τροχιά ανάπτυξης. Οι προσπάθειες είχαν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Κατά την άποψή μου, το όφελος για τη χώρα και την οικονομική κατάσταση των ελλήνων πολιτών θα ήταν μεγαλύτερο αν η ΝΔ είχε κερδίσει τις εκλογές. Αλλά αυτή είναι η απόφαση των ψηφοφόρων. Ναι, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε την αλήθεια γιατί έδωσε υποσχέσεις στον ελληνικό λαό τις οποίες γνώριζε ότι δεν είναι σε θέση να κρατήσει. Πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη κάνουν τεράστιες προσπάθειες στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, πάρτε για παράδειγμα την Ιρλανδία, την Πορτογαλία ή την Ισπανία. Είναι πάλι στο τρένο. Κάνοντας τον ελληνικό λαό να πιστεύει ότι οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα πληρώσουν για τις εκλογικές εξαγγελίες του ο κ. Τσίπρας έκανε λάθος.


σχετικα αρθρα