«Χρήσιμη μεν, αλλά...» σχολιάζει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έλαβε από τον έλληνα ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη, ενόψει του αυριανού Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o ολλανδός υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει στην επιστολή του, την ανάγκη να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι προτεινόμενες ελληνικές μεταρρυθμίσεις από τους εκπροσώπους των πιστωτών. 

«Αυτό το έγγραφο θα είναι χρήσιμο κατά τη διαδικασία προσδιορισμού της πρώτης λίστας μεταρρυθμιστικών μέτρων», απαντά χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Οι προτάσεις που περιγράφονται στην επιστολή σας θα πρέπει, ως εκ τούτου, να συζητηθούν περαιτέρω με τους θεσμούς. Επιτρέψτε μου επίσης να διευκρινίσω ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αξιολόγησης, οι θεσμοί θα πρέπει να αποκτήσουν μια ευρεία εικόνα που να καλύπτει όλους τους τομείς πολιτικής. 

Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημειώνει ακόμα ότι «έχουμε συμφωνήσει ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς θα λάβουν χώρα στις Βρυξέλλες. Οι τεχνικής φύσεως εργασίες για την υποστήριξη αυτής της διαδικασίας θα γίνουν στην Αθήνα». 

Και καταλήγει ο κ. Ντάισελμπλουμ: «Θα σας ενθάρρυνα να εργαστείτε σε στενή συνεργασία με τους θεσμούς, με σκοπό να επιτευχθεί μια γρήγορη και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».