Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντάς τον ως επικίνδυνο και ζητώντας από τον πρωθυπουργό να τον αντικαταστήσει. 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Ο κ. Βαρουφάκης αυτή τη στιγμή, με αυτά τα οποία κάνει, είναι επικίνδυνος. Και το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο Πρωθυπουργός είναι να τον αντικαταστήσει το συντομότερο δυνατό. Κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του, δημιουργεί προβλήματα συνολικά στη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Έχει καταφέρει κάτι μοναδικό ο κ. Βαρουφάκης, να συντάξει όλη την Ευρώπη πίσω από τον κ. Σόιμπλε. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι απελπιστικά απομονωμένη, είναι μόνη της σε μία Ευρώπη όπου 18 χώρες είναι απέναντι –και γι’ αυτό αποκλειστική ευθύνη έχει ο κ. Βαρουφάκης».

Σχολιάζοντας τις ελληνικές προτάσεις που εστάλησαν στον πρόεδρο του Eurogroup ο κ. Μητσοτάκης τις χαρακτήρισε από ασαφείς έως γελοίες...

«Οι προτάσεις οι οποίες εστάλησαν από την ελληνική κυβέρνηση είναι από ασαφείς μέχρι γελοίες» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να υπενθυμίσει όπως είπε, στον κ. Βαρουφάκη ότι «οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται με στυλιστικές αναζητήσεις και με συνεντεύξεις ατελείωτες που στο τέλος ξεχνάμε τι έχουμε πει. Καλό θα ήταν ο κ. Βαρουφάκης να ασχοληθεί με το υπουργείο του, να δει τα νούμερα να δει την κατάσταση στην οποία εχουν περιέλθει τα δημόσια έσοδα και να καταλάβει ότι η οικονομία οδηγείται σε ύφεση».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα της Realnews για την εισαγγελική έρευνα που αφορά τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Όπως είπε υπάρχει ένα ζήτημα ηθικής τάξης και ένα βασικό ερώτημα για το εάν ο Αντώνης Σαμαράς γνώριζε ότι είχε βγάλει λεφτά στο εξωτερικό όταν του έδωσε το χαρτοφυλάκιο. 

«Υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να διερευνηθεί και να δοθούν κάποιες απαντήσεις. Καταρχάς το να βγάλει κάποιος λεφτά στο εξωτερικό δεν είναι επί της αρχής παράνομο υπό την προϋπόθεση ότι δικαιολογούνται τα εισοδήματα. Δημιουργείται όμως πάντα ένα ζήτημα ηθικής τάξης και το βασικό ερώτημα, το οποίο εγώ θα είχα, είναι αν ο πρωθυπουργός γνώριζε τη στιγμή που έδωσε το χαρτοφυλάκιο στον κ. Χαρδούβελη ότι είχε βγάλει λεφτά στο εξωτερικό. Διότι αυτό δημιουργεί, όπως καταλαβαίνετε, για τον υπουργό Οικονομικών ένα ζήτημα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.