Τα χρήματα είναι και φορολογημένα και δηλωμένα υποστήριξε ο πρώην υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μετά την αποκάλυψη της Realnews ότι ελέγχεται για χρήματα που έχει βγάλει στο εξωτερικό. 
 
Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Star και στην Πόπη Τσαπανίδου, τις μεταφορές στο εξωτερικό τις έκανε από το σπίτι του μόνος του μέσω web banking, και για τον λόγο αυτό ήταν αρκετές οι μεταφορές καθώς ήθελε να σιγουρεύεται κάθε φορά πως τα ποσά έφταναν στον προορισμό τους. 
 
Όπως είπε προχώρησε σε μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, επειδή τον Μάιο του 2012 φοβήθηκε, «όπως φοβήθηκε η μισή Ελλάδα». «Έβγαλα κάποια χρήματα γιατί είχα μπροστά μου πληρωμές», είπε καθώς είχε ένα παιδί που σπούδαζε στο εξωτερικό, ενώ πρόσθεσε πως «αυτό διδάσκουμε στους φοιτητές, ότι πρέπει να έχουμε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο». 
 
Ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε επίσης πως έχει φέρει «και χρήματα στην Ελλάδα». «Το σπίτι μου το αγόρασα με χρήματα που έφερα από το εξωτερικό», είπε. 
 
«Όταν φύγαμε από την κυβέρνηση και εγώ όπως και πολλοί Έλληνες μετέφερα κάποια από τα χρήματά μου στο εξωτερικό» και πρόσθεσε πως «τώρα δεν υπάρχει θέμα φόβου όπως τότε». 
 
Τέλος ο κ. Χαρδούβελης είπε πως είναι το θύμα της υπόθεσης καθώς «δεν το έμαθα από τη Βουλή αλλά από μια εφημερίδα». 
 

Λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. 

Ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρει μεταξύ άλλων στην δήλωσή του πως «ο κ. Χαρδούβελης προσπάθησε να δώσει απαντήσεις σε σημερινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και στην κ. Τσαπανίδου σχετικά με τα ποσά που έβγαλε στο εξωτερικό, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει περισσότερα ερωτήματα».