current views are: 1

9 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση10:51

Bild: «Ο Βαρουφάκης πρέπει να ξεβρακωθεί στο Eurogroup»

Η γερμανική εφημερίδα Bild συνεχίζει τα προκλητικά δημοσιεύματά της εναντίον της Ελλάδας.

Δημοσίευση 10:51’
αρθρο-newpost

Η γερμανική εφημερίδα Bild συνεχίζει τα προκλητικά δημοσιεύματά της εναντίον της Ελλάδας.

Η γερμανική εφημερίδα Bild συνεχίζει τα προκλητικά δημοσιεύματά της εναντίον της Ελλάδας. Αυτή τη φορά στο ύφος που συνηθίζει αναφέρει πως ο έλληνας υπουργός Οικονομικών θα πρέπει στο αποψινό Eurogroup να ξεβρακωθεί…
 
«Τη Δευτέρα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συγκεντρωθούν και πάλι στις Βρυξέλλες για να αποφύγουν τα χειρότερα. Πρωταγωνιστής σε αυτό το δράμα θα είναι και πάλι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο ‘Ελληνας υπουργός Οικονομικών πρέπει να ξεβρακωθεί και να εξηγήσει στους ομολόγους του το νέο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησής του. Μόνο αν οι υπουργοί Οικονομικών μείνουν ικανοποιημένοι και σηκώσουν επιδοκιμαστικά τον αντίχειρά τους, τότε θα δοθεί χρηματική βοήθεια στον εταίρο τους», γράφει.
 
Προσθέτει πως «πριν από δύο εβδομάδες, οι εταίροι έδωσαν παράταση στο πρόγραμμα για άλλους 4 μήνες. Πριν όμως αρχίσει να ρέει ζεστό χρήμα προς την Αθήνα πρέπει να δώσουν το πράσινο φως η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Όμως τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας διογκώνονται. Με διάφορα τρικ η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να εξοικονομήσει ρευστότητα».
 
«Ρευστό στην Αθήνα πλέον δεν υπάρχει. Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις που στο τέλος Μαρτίου θα είναι στα 6,85 δισ ευρώ», τονίζει.
 
«Οι εταίροι έδωσαν στη νέα κυβέρνηση χρόνο έως το τέλος Απριλίου για να εφαρμόσει όσα έχει δεσμευθεί. Η εφαρμογή αυτών των δεσμεύσεων θα ελεγχθεί από την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Από εκείνη την στιγμή έως το τέλος Ιουνίου η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευθεί ένα νέο πακέτο. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα η Αθήνα μπορεί να ελπίζει για ζεστό χρήμα» υπογραμμίζει. 
 
Φιλοξενεί δε και δηλώσεις του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα. «Η κυβέρνησή μας είναι άπειρη, δεν ξέρει τους κανόνες της διπλωματίας και κάνει λάθη. Ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλάει πολύ. ‘Ελκει τον φακό και αυτό δεν βοηθάει καθόλου την κυβέρνηση». Αν η Γερμανία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπληρώσει τα χρέη της μόνο μαζεύοντας φόρους κάνει μεγάλο λάθος», λέει ο κ. Τράγκας.
 
Η Bild θυμίζει τέλος και τις απειλές Καμμένου ότι αν πιεστεί πολύ η χώρα θα εφοδιάσουμε με έγγραφα όλους τους παράνομους μετανάστες και θα τους στείλουμε στην Ευρώπη και δεν θα φέρουμε και ευθύνη αν ανάμεσά τους είναι και τζιχαντιστές μέλη του ISIS.
 

σχετικα αρθρα