«Εφιάλτης να γίνει η Νέα Δημοκρατία ακροδεξιό κόμμα του 4-5%», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά:

Για την ώρα κρατιόμαστε ως δεξιό κόμμα, δεν είμαστε στο κέντρο. Να πάει ο λογαριασμός σε αυτόν που επέτρεψε στην κοινωνία να μας θεωρεί ακροδεξιό μόρφωμα. Πρέπει να ξαναδούμε το ιδεολογικό μήνυμα μας, δεν πρέπει να γίνουμε ακροδεξιό γκρουπούσκουλο του 4 – 5%, όχι φασιστικό αλλά δημοκρατικό, μνημιονιακό αντί για αντιμνημονιακό.

«Η κοινωνία μάς προσλαμβάνει ως συνεχώς δεξιότερη στροφή, το Ποτάμι υπάρχει επειδή αφήσαμε χώρο, κανείς δεν μας θεωρεί κεντρώο κόμμα ας είμαστε σοβαροί (...) μάς συνθλίβουν από αριστερά και από δεξιά», υπογράμμισε. 

Ο κ. Δένδιας, εξαπολύοντας επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για το εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος, υπογράμμισε ότι η ΝΔ «έχει υποστεί μεγάλη εκλογική ήττα, συντριβή. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα ως κόμμα. Στόχος είναι να ξαναγίνουμε μεγάλη παράταξη».

Και πρόσθεσε ότι «τώρα η ΝΔ είναι μια παράταξη με πορεία απομείωσης και έχουμε και το τραγικό παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να καθίσουμε να δούμε πως θα το αποφύγουμε αυτό. Μπορεί και να μην μπορούμε να το αποφύγουμε. Το πρόβλημα δεν είναι η ηγεσία, αλλά το κόμμα. Το θέμα ηγεσίας είναι παρακολούθημα».

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία του σήμερα είναι ένα κόμμα ιδεολογικά και πολιτικά περιορισμένο, που απευθύνεται σε μικρότερο κοινό από αυτό στο οποίο απευθυνόταν η ιδρυτική του διακήρυξη. Για να διευρύνουμε το κοινό μας, πρέπει να ξαναδούμε κάποια πράγματα. Το κυριάρχο που πρέπει να δούμε είναι η φυσιογνωμία της παράταξης». 

«Δεν βλέπω καινούριο ξεκίνημα, αλλά μια διαρκή διολίσθηση», σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Επιπλέον, ο κ. Δένδιας διερωτήθηκε αν είναι εσωστρέφεια με αρνητικό πρόσημο όποιος συζητάει και συμπλήρωσε ότι δεν είναι δυνατόν να ονομάσουμε εσωστρέφεια τον διάλογο και τη συζήτηση σε έναν ζωντανό οργανισμό. «Τότε όλη Δημοκρατία είναι εσωστρεφής», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, κατήγγειλε ότι χθες στην Πολιτική Επιτροπή «είδαμε κλακαδόρους, που δεν είναι μέλη του κόμματος, με συγκεκριμένο σκοπό». «Δεν θυμάμαι να χω ξαναδεί κάτι τέτοιο δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα», πρόσθεσε. 

Για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, δήλωσε πως πρέπει να στηρίζουμε τις βασικές παραμέτρους, «όμως η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να έχει η διαδικασία αυτή σοβαρότητα».

«Αν δείτε την επιστολή Βαρουφακή, σε σχέση με το e-mail Χαρδούελη, θα δείτε ότι εκτός από πολλά σημεία, ακόμη και το λεξιλόγιο μοιάζει», τόνισε ο κ. Δένδιας και συμπλήρωσε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης «δεν έχει δημιουργήσει καμία συμμαχία. Διδάσκει τους πάντες, τα πάντα. Δεν είναι όμως έτοιμοι να δεχτούν φροντιστήρια από κανέναν». 

«Το τι κάναμε το έκρινε η ελληνική κοινωνία και το καταδίκασε. Σεβόμαστε το αποτέλεσμα των εκλογών», είπε και πρόσθεσε πως «από την παρούσα κυβέρνηση κρίνεται συνολικά η κοινωνία και η τύχη όλων μας». 

Ερωτώμενος για την αποκάλυψη της Realnews ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης ελέγχεται για χρήματα που έχει βγάλει στο εξωτερικό, ο βουλευτής της ΝΔ δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, καθώς όπως ανέφερε η σχέση του με τον πρώην υπουργό Οικονομικών «δεν ήταν και ανέφελη». 

Σχετικά με το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, ο Νίκος Δένδιας σημειώσε ότι «δεν είναι καθόλου ακροδεξιό».