«Πάμε με αποφασιστικότητα για να παρουσιάσουμε τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι και ενταγμένες στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και κυρίως στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού που εγκρίθηκαν από τη Βουλή», δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Μιλώντας στον Real Fm, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε:

Πάμε αποφασισμένοι να πούμε και να πείσουμε ότι αυτές είναι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και που είναι συμβατές με την πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού. Θα δούμε υπάρχουν και οι συμμαχίες οι οποίες πρέπει αν αξιοποιηθούν μέσα στην Ευρώπη, έχουμε και τη στήριξη του λαού και με βάση αυτό θα διαπραγματευτούμε σκληρά και σήμερα.

Στο ερώτημα αν κατά τη γνώμη του δηλώσεις σαν αυτές του κ. Βαρουφάκη ή του κ. Καμμένου είναι δηλώσεις που βοηθούν την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης ή το αντίθετο ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων απάντησε: Πρέπει να βάλουμε υπόψη ότι οι δανειστές της χώρας και οι λεγόμενοι θεσμοί έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα πιστωτικής ασφυξίας. Και μάλιστα ενέχουν μέσα το στοιχείο του οικονομικού εκβιασμού για να υποταχθεί η χώρα μας, η κυβέρνησή μας, πολιτικά και μερικές φορές οι δηλώσεις τους θυμίζουν δηλώσεις νεοαποικιακού χαρακτήρα και όχι δηλώσεις κάποιων που είναι ισότιμα μέλη στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Στρατούλης πρόσθεσε πως «με αυτή την έννοια διεξάγεται μία πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει και σωστά το κάνει κατά τη γνώμη μου, τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας και τα οποία έχουν ενισχυθεί λόγω της ρευστότητας που υπάρχει και στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή και νομίζω ότι είναι θεμιτό, μία κυβέρνηση η οποία έχει την ευρύτερη στήριξη του ελληνικού λαού, τα όποια όπλα και εργαλεία μπορεί να χρησιμοποιήσει για να έχουμε αποτελέσματα θετικά για το λαό και την πατρίδα να μπορεί να τα χρησιμοποιεί».

«Από εκεί και πέρα βεβαίως έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή και με βάση αυτή κάνουμε τη σκληρή διαπραγμάτευση με κριτήρια τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας. Από κει και πέρα αν κάποια στιγμή αργότερα, γίνουν όλες αυτές οι σκληρές διαπραγματεύσεις, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα αποτελέσματα η κυβέρνηση μπορεί να σκεφτεί τον έναν ή τον άλλον τρόπο να ρωτήσει και τον ελληνικό λαό. Δεν είναι όμως θέμα προτεραιότητας αυτό σήμερα. Θέμα προτεραιότητας είναι οι σκληρές διαπραγματεύσεις οι οποίες γίνονται και να υπερασπίσουμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.