«Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι η ΝΔ να ξαναβρεί το βηματισμό της, την ταυτότητα της και τη δυναμική της», υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στον Real Fm, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «η ΝΔ δεν είναι πλέον συνομιλητής μεγάλων κοινωνικών ομάδων. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν δεν αλλάξουμε, θα “πεθάνουμε”, θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ. Πρέπει, λοιπόν, να αλλάξουμε. Για να αλλάξουμε, πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας».

«Να παραδεχθούμε ότι, π.χ. αυτό που έγινε με τον ΕΝΦΙΑ ήταν κολοσσιαίο λάθος, να παραδεχθούμε ότι δεν είχαμε ίχνος εσωκομματικής δημοκρατίας, να παραδεχθούμε ότι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα σε πάρα πολλά πράγματα», είπε η κυρία Μπαγκογιάννη και συμπλήρωσε:

Για να το κάνουμε αυτό επιτυχώς, πρέπει να αφήσουμε τη βάση μας να μιλήσει, εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι αυτοί που μας στηρίξανε ακόμα και αυτή τη δύσκολη ώρα. Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, έχουν φωνή. Αλλά δεν έχουν μόνο φωνή έχουν και ψήφο. Η ψήφος αυτή θα κατατεθεί σε ένα έκτακτο συνέδριο. Αυτό που είπα στον κ. Σαμαρά και το είπα από την καρδιά μου, είναι “κύριε πρόεδρε, δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε από ένα συνέδριο. Ο πρόεδρος του κόμματος έχει την τελική ευθύνη.

«Ο στόχος δεν είναι να πάμε σε ρήξη, είναι να πείσουμε τον κ. Σαμαρά ότι έχουμε δύο τρόπους να πορευτούμε από εδώ και πέρα. Ο ένας είναι να πούμε ότι κακώς η κοινωνία δεν κατάλαβε πόσο καταπληκτικοί είμαστε και μας καταψήφισε, άρα φταίει η κοινωνία. Και ο άλλος είναι να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να πούμε ότι όταν ένα κόμμα χάνει από το 2004 το 50% της δύναμης τους, κάτι δεν πάει καλά με το κόμμα. Από εκεί και πέρα ο αριθμός των ανθρώπων που συμμερίζονται ήταν πολύ σημαντικός. Η ΟΝΝΕΔ βγήκε και ζήτησε έκτακτο συνέδριο, στελέχη που ήθελαν να μιλήσουν, δεν μπόρεσαν να μιλήσουν αλλά έχουν καταγραφεί ότι θέλουν έκτακτο συνέδριο. Οι διάφορες δυνάμεις, οι οποίες καταγράφονται υπέρ του έκτακτου συνέδριου, είναι σημαντικές. Ο πρόεδρος του κόμματος βεβαίως έχει την τελική ευθύνη. Αν δεν θέλει να κάνει έκτακτο συνέδριο, έχει την ευθύνη των αποφάσεών του», κατέληξε η βουλευτής της ΝΔ.