Κ. Μητσοτάκης: Το θέμα ηγεσίας έκλεισε

Κ. Μητσοτάκης: Το θέμα ηγεσίας έκλεισε

«Θέμα ηγεσίας δεν υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό έχει κλείσει», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ πρόσθεσε, πάντως, πως «πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων. Να μην αποφασίζει μόνο ο Πρόεδρος του κόμματος με μια κλειστή ομάδα. Είναι θετική η δήλωση του Προέδρου ότι θα συστήσει άμεσα ένα Πολιτικό Συμβούλιο. Είναι σημαντικό να συνεδριάζει πιο τακτικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα έτσι ώστε να συνδιαμορφώνεται η τακτική του κόμματος στη Βουλή».  

Επανέλαβε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποσαφήνιση του ιδεολογικού στίγματος της Νέας Δημοκρατίας, και τόνισε:

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από ένα έκτακτο συνέδριο. Είναι χρήσιμο το συνέδριο γιατί θα επιστρέψει η Νέα Δημοκρατία στη βάση και θα δοθεί η ευκαιρία σε πολλά απλά στελέχη μας  να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους».

Χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών «επικίνδυνο για τη χώρα», ενώ για τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης είπε: «Συγκρούστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικότητα και επικράτησε η πραγματικότητα.Ή θα προσαρμοστούμε στους ευρωπαϊκούς κανόνες και θα προτείνουμε ένα δικό μας εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ή θα βγούμε από το ευρώ και θα επιστρέψουμε στη δραχμή. Αυτό είναι το τελικό δίλημμα. Άλλο δίλημμα δεν υπάρχει».

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο