«Θέμα ηγεσίας δεν υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό έχει κλείσει», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ πρόσθεσε, πάντως, πως «πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων. Να μην αποφασίζει μόνο ο Πρόεδρος του κόμματος με μια κλειστή ομάδα. Είναι θετική η δήλωση του Προέδρου ότι θα συστήσει άμεσα ένα Πολιτικό Συμβούλιο. Είναι σημαντικό να συνεδριάζει πιο τακτικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα έτσι ώστε να συνδιαμορφώνεται η τακτική του κόμματος στη Βουλή».  

Επανέλαβε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποσαφήνιση του ιδεολογικού στίγματος της Νέας Δημοκρατίας, και τόνισε:

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από ένα έκτακτο συνέδριο. Είναι χρήσιμο το συνέδριο γιατί θα επιστρέψει η Νέα Δημοκρατία στη βάση και θα δοθεί η ευκαιρία σε πολλά απλά στελέχη μας  να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους».

Χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών «επικίνδυνο για τη χώρα», ενώ για τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης είπε: «Συγκρούστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικότητα και επικράτησε η πραγματικότητα.Ή θα προσαρμοστούμε στους ευρωπαϊκούς κανόνες και θα προτείνουμε ένα δικό μας εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ή θα βγούμε από το ευρώ και θα επιστρέψουμε στη δραχμή. Αυτό είναι το τελικό δίλημμα. Άλλο δίλημμα δεν υπάρχει».