Για τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα έκανε λόγο και και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς σημειώνοντας ότι οι διαβουλεύσεις θα γίνονται στις Βρυξέλλες.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ότι έπειτα από αίτημα του προεδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ συμφωνήθηκε οι διαβουλεύσεις να γίνονται κατά βάση στις Βρυξέλλες, ωστόσο κάποια τεχνικά κλιμάκια για ορισμένες περιπτώσεις θα έρχονται στην Αθήνα.

«Αυτό που αναμένουμε να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup τις επόμενες ώρες είναι το πώς μπορούν να αρχίσουν τη δουλειά τους τα τεχνικά επιτελεία. Ύστερα από αίτημα του προέδρου Γιουνκέρ σε στενή συνεργασία με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ οι συνομιλίες θα λάβουν χώρα στις Βρυξέλλες, η ακριβής τοποθεσία δεν έχει σημασία, αυτό που έχει σημασία είναι η ουσιαστική δουλειά. Πρέπει οι θεσμοί να αξιολογήσουν τις ελληνικές προτάσεις και νομίζω ότι ταυτοχρόνως θα γίνει τεχνική δουλειά από κοινού από τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση πάνω σε ορισμένα ζητήματα επί τόπου στην Αθήνα» είπε χαρακτηριστικά.