Σε εξέλιξη είναι το κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες, σε βαρύ κλίμα για την Ελλάδα, χωρίς να αναμένονται οριστικές αποφάσεις.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει το ισχύον πρόγραμμα και να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις», αποφεύγοντας τις μονομερείς ενέργειες, σημειώνοντας ότι «περιμένουμε τα συμπεράσματα της τρόικας».

Κληθείς να σχολιάσει τα περί δημοψηφίσματος ο Β. Σόιμπλε είπε: «Στην Ευρώπη υπάρχει ελευθερία έκφρασης. Όμως αυτό δεν αποτελεί θέμα της συνάντησής μας».

«Χάνουμε πολύ χρόνο» προειδοποίησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Οι συζητήσεις για το πρόγραμμα και για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται πρέπει να ξαναξεκινήσουν πολύ πολύ γρήγορα» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «θα στηρίξουμε περισσότερο την Ελλάδα αν συνεχίσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων».

O υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν έκανε δηλώσεις προσερχόμενος.

«Η πρώτη λίστα μεταρρυθμίσεων έγινε δεκτή από τους θεσμούς, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερες λεπτομέρειες» τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί.

Oι ευρωπαίοι εταίροι έχουν κάνει λόγο για μία πρώτη συζήτηση πάνω στο σχέδιο των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.