«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος της συνεδρίασης του οργάνου, σημειώνοντας ότι την Τετάρτη αρχίζουν επαφές σε Βρυξέλλες και Αθήνα και διαμηνύοντας ότι χωρίς συνολική συμφωνία δεν θα δοθούν χρήματα.

«Συμφωνήσαμε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup σημειώντας ότι οι συζητήσεις πρέπει και θα αρχίσουν την Τετάρτη. «Οι συζητήσεις με τους θεσμούς θα γίνουν στις Βρυξέλλες, παράλληλα τεχνικά κλιμάκια απο τους θεσμούς θα έιναι καλοδεχούμενα στην Αθήνα» είπε ακόμα.

«Υπογραμμίσαμε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών και παράλληλα να μη λαμβάνονται μονομερείς δράσεις από την Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Είπε ακόμα «όχι» σε προκαταβολές εάν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία και εφαρμογή, λέγοντας ότι αν αρχίσει η εφαρμογή της «είμαι ανοιχτός να εξετάσω μία διαίρεση της εκταμίευσης στα δύο κομμάτια, όπως έχει γίνει στο παρελθόν». Και τόνισε ότι «αν υπάρχει πίεση σε χρηματοδοτικό επίπεδο τότε αυτό θα είναι κίνητρο για να προχωρήσουμε γρήγορα στη συμφωνία και την εφαρμογή, αλλά δεν θα γίνει το αντίθετο».

Ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι «πρέπει να γίνουν οι δεσμεύσεις πράξεις» και «αυτό θέλει πολύ τεχνική δουλειά και χρειάζεται επιτάχυνση».

Ο γάλλος επίτροπος τόνισε ότι «οι συζητήσεις αυτές ξεκινούν την Τετάρτη και αυτό είναι σημαντικό».