«Θράσος ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητά την αντικατάσταση του υπουργού, κ. Γιάνη Βαρουφάκη» δήλωσε o υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, με αφορμή την κριτική που άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στον υπουργό Οικονομικών, τον οποίο χαρακτήρισε επικίνδυνο, καλώντας τον Πρωθυπουργό να τον απομακρύνει από τη θέση του. 

Ο κ. Φλαμπουράρης ταυτίζει τις απόψεις του κ. Μητσοτάκη με αυτές των πιο ακραίων μνημονιακών της Ευρώπης: «Ποιοι άλλοι το ζητούν; Οι πιο ακραίοι μνημονιακοί κύκλοι της Ευρώπης. Τα συμπεράσματα δικά σας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει: 

Ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει για τις κινήσεις των λογαριασμών στο εξωτερικό του κ. Γκίκα Χαρδούβελη. Γιατί δεν ρωτάει τον κ. Σαμαρά  για να μάθει ο ίδιος και να ενημερώσει και τον ελληνικό λαό που υποφέρει;

Τέλος, καλεί τη ΝΔ να τοποθετηθεί αν στηρίζει τη διαπραγμάτευση. «Ψηφίζει τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση, την πρώτη κατοικία και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές;» ρωτά ο Υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, καλώντας τη Συγγρού να απαντήσει με σαφήνεια.