Βαρουφάκης: Ευπρόσδεκτα κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα, όταν κρίνεται αναγκαίο

Βαρουφάκης: Ευπρόσδεκτα κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα, όταν κρίνεται αναγκαίο

Ευπρόσδεκτα στην Αθήνα, όπου κρίνεται αναγκαίο, είναι για την κυβέρνηση τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

«Υπογραμμίσαμε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών και παράλληλα να μη λαμβάνονται μονομερείς δράσεις από την Ελλάδα» τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του Eurogroup συμφωνήθηκε «ότι δεν υπάρχει περαιτέρω χρόνος για χάσιμο». 

Όπως είπε, οι συζητήσεις πρέπει ν΄αρχίσουν και θ΄αρχίσουν την Τετάρτη, με στόχο την ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Μαξίμου: Συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια στις Βρυξέλλες

Πάντως, οι δηλώσεις τόσο του κ. Βαρουφάκη όσο και του Γερούν Ντάισελμπλουμ έρχονται σε αντίθεση με τα όσα υποστήριζαν κυβερνητικές πηγές, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup. Κύκλοι του Μαξίμου ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι οι κοινές συζητήσεις με τους θεσμούς θα γίνονται αποκλειστικά στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι η τρόικα, ως μηχανισμός, αποτελεί οριστικό παρελθόν. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο