Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Η επανέναρξη των συνομιλιών της Ελλάδας με τους δανειστές της είναι στο επίκεντρο των διεθνών δημοσιευμάτων, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η Ελλάδα θα αρχίσει τεχνικές συζητήσεις την Τετάρτη» επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.

Αφότου οι υπουργοί Οικονομικών είπαν στην Ελλάδα να «σταματήσει να σπαταλά χρόνο» τα τεχνικά κλιμάκια θα αρχίσουν συζητήσεις με τους διεθνείς πιστωτές ώστε να συμφωνήσουν στις μεταρρυθμίσεις, με στόχο να ξεκλειδώσει περαιτέρω χρηματοδότηση.

«Η Eλλάδα θα διαπραγματευθεί ξανά με την πρώην τρόικα» σημειώνει και η γερμανική Handelsblatt. Tο δημοσίευμα τονίζει ότι από την εκλογή της νέας κυβέρνησης, του Αλέξη Τσίπρα δεν έχουν υπάρξει επίσημες συζητήσεις με τους θεσμούς της τρόικας.

«Η ελληνική κυβέρνηση θέλει τώρα να διαπραγματευθεί με την πρώην τρόικα» είναι ο τίτλος της αναφοράς του ιστοτόπου του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Το Eurogroup ολοκλήρωσε τις διαβουλεύσεις του για την Ελλάδα χωρίς απτό αποτέλεσμα. Παρ' όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση δείχνει έτοιμη να επαναδιαπραγματευθεί με τους δανειστές. Επισημαίνεται ακόμα ότι σύμφωνα με αναλυτές, κάποιες επισκέψεις στην ελληνική πρωτεύουσα είναι αναπόφευκτες.


«H Eλλάδα κλήθηκε να σταματήσει να σπαταλά χρόνο» σημειώνει το BBC στον τίτλο του.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου των ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ κάλεσαν την Ελλάδα να σταματήσει να σπαταλά χρόνο και να δεσμευθεί σε σοβαρές συζητήσεις για μεταρρυθμίσεις, επισημαίνεται.