Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Όπως ανακοίνωσε, από την Τετάρτη, μεθαύριο, θα αρχίσουν οι τεχνικές συζητήσεις με την τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες. 

Απέρριψε εξάλλου το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με την τρόικα, ενώ άφησε αιχμές κατά συναδέλφων του υπουργών Οικονομικών για σχετικές δηλώσεις τους, λέγοντας «εάν τους αρέσει τόσο πολύ η λέξη τρόικα, μπορούμε να τους τη στείλουμε, γιατί εμείς δεν θα έχουμε ποτέ πάλι». 

Απέρριψε εξάλλου την αιτίαση ότι η χώρα έχασε χρόνο, λέγοντας πως «από τις 25 Ιανουαρίου η κυβέρνηση άρχισε να εργάζεται και άρχισε τη διαδικασία να κυβερνάει και να προγραμματίζει το δρόμο και τις διάφορες στάσεις και διαδικασίες ώστε στις 25 Φεβρουαρίου να υπάρξει η πρώτη απόφαση». 

«Υπήρξε παρεξήγηση, εμείς προτείναμε 7 παραδείγματα, δεν ήταν ολοκληρωμένη λίστα. Θα παρουσιάσουμε και νέες λίστες με μεταρρυθμίσεις. Θα παρέχουμε στους θεσμούς όλα τα στοιχεία που χρειάζονται», είπε ακόμα.

Ταυτόχρονα επεσήμανε πως «δεν θα επιτρέψουμε ξανά να εμφανιστεί η εικόνα με τους μεγάλους αριθμούς τεχνοκρατών που θα εμφανίζονται στα υπουργεία και θα επιβάλουν προγράμματα και μεταρρυθμίσεις».

Δείτε ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου: