«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στο το σχόλιο του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

«Η πιο ανεύθυνη Αξιωματική Αντιπολίτευση εξελίσσεται στην πιο επικίνδυνη Κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ η Πατρίδα μας» ανέφερε και πρόσθεσε:

Το θράσος θα πρέπει να το αναζητήσει ο κ. Φλαμπουράρης στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάφτισε το κρέας ψάρι.

Το θράσος θα πρέπει να το αναζητήσει ο κ. Φλαμπουράρης στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε την παράταση του τρέχοντος προγράμματος βαφτίζοντας την τρόικα θεσμούς, το μνημόνιο συμφωνία, χωρίς, όμως, η Ελλάδα να πάρει ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα.

Το θράσος θα πρέπει να το αναζητήσει ο κ. Φλαμπουράρης στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ούτε ένα νομοσχέδιο της προηγούμενης Κυβέρνησης. Ούτε καν αυτό για τις 100 δόσεις. Ούτε καν αυτό για την αναβάθμιση του προγράμματος “Διαύγεια”.

Θα πρέπει να μάθει ο κ. Φλαμπουράρης ότι θράσος δεν είναι να λες την αλήθεια. Θράσος δεν είναι να λες τα πράγματα με το όνομά τους και να έχεις ασπαστεί τον πολιτικό ρεαλισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης σηνέχισε, λέγοντας ότι στον οποίο πολιτικό ρεαλισμό τον καλωσορίζω, όπως θα κάνει και η Κυβέρνηση την Τετάρτη στα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών. Ήρθε η ώρα να καταλάβει ο κ. Φλαμπουράρης και ολόκληρη η Κυβέρνηση ότι η χώρα δεν μπορεί να περιμένει την πολιτική ενηλικίωση του ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της προσαρμογής του στην πραγματικότητα».