«Έχω δώσει πολλές μάχες και δεν έχω στρατηγική εξόδου» τόνισε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, επαναλαμβάνοντας πως υπάρχουν χρόνια προβλήματα στο χώρο της Υγείας. Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», δήλωσε πως δεν δοθεί οικονομικοί πόροι στην Υγεία παρά το γεγονός ότι έχουν εγκριθεί τα χρήματα.

«Ο νέος τρόπος πληρωμής δημιούργησε πολλά προβλήματα. Όταν γίνονται σημαντικές αλλαγές, οφείλουμε να εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Σε ερώτηση αν αυτή η δήλωση αποτελεί αιχμή για τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Σαχινίδη, ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει κυβερνητική ασυννενοησία. Ο κ. Σαχινίδης παλεύει μόνος του σε όλα τα υπουργεία.».

Ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε πως υπάρχουν προβλήματα στην Υγεία, ωστόσο στη δημοσιότητα πολλές φορές βγαίνουν και ανύπαρκτα. «Η τηλεοπτική πραγματικότητα δεν συμβαδίζει πάντα με την υπαρκτή», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των γιατρών, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε πως η απεργία αφορά μία μικρή μερίδα γιατρών.

«Στηρίζουμε τους γιατρούς και είμαστε σε άμεση επαφή μαζί τους» είπε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για το εμπάργκο των προμηθευτών, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως εχει αποφασιστεί η μείωση των τιμών και αυτό πρόκειται να ξεκαθαριστεί στη συνάντηση τους.

Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε την άποψή του πως η επίθεση που δέχθηκε στους Αγίους Αναργύρους προερχόταν από μέλη των προμηθευτών.

Τέλος, σχετικά με τα αναδρομικά που ζητούν συνταξιούχοι βουλευτές, σημείωσε πως κανένα κόμμα δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε αυτό το αίτημα.

«Προτεραιότητα μας είναι να σώσουμε το σύστημα Υγείας. Θέλουμέ ενα σύστημα όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες», κατέληψε ο κ. Λοβέρδος.