«Πρέπει όλοι οι πολιτικοί και οι μη πολιτικοί να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα, δίνουμε έναν αγώνα ύπαρξης και χρειάζεται και το ένα ευρώ αυτός ο αγώνας», δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι «άλλο να είσαι σύμβουλος πρωθυπουργού και να τα βγάζεις έξω για να μη σε πιάσουν και άλλο να τα έχεις στο εξωτερικό από το 1912», αφήνοντας αιχμές για τον Γκίκα Χαρδούβελη.

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε πως «δεν ξεπουλάμε τα ασημικά... Βελτιώνουμε ό,τι μπορούμε σε συμβάσεις που έχουν προχωρήσει». 

Όσον αφορά στα περιφερειακά αεροδρόμια, είπε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και ότι «δεν μπορούν να δοθούν πακέτο 14 αεροδρόμια σε μια εταιρεία που βασικός μέτοχος είναι κρατική εταιρεία της Γερμανίας».

Για το Ελληνικό, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι υπάρχει μελέτη του Πολυτεχνείου για αξιοποίησή του, με ήπια ανάπτυξη. «Εγώ έχω μιλήσει για αξιοποίηση με συμμετοχή του ελληνικού δημόσιου, εμείς έχουμε το οικόπεδο, οι άλλοι τα λεφτά, το παραχωρούμε με 50%- 50% τα κέρδη, όπως κάναμε με την αντιπαροχή», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη ΔΕΗ είπε:

Όποιος θέλει να κάνει μονάδα, να κάνει δικά του δίκτυα, είναι ελεύθερος δεν μπορούμε να πωλήσουμε τη ΔΕΗ.

«Είμαστε σίγουροι ότι θα προέλθει η χρηματοδότηση από τους συμμάχους μας και το θέλουμε, εμείς από εκεί και πέρα κάνουμε τα κουμάντα μας μην βρεθούμε προ αδιεξόδου (...) δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα» πρόσθεσε, με αφορμή το δημοσίευμα της «Καθημερινής» για επαφές με κινεζικά funds και αγορές εντόκων.

Για το Eurogroup έκανε λόγο για «ανακωχή» και πρόσθεσε: 

Δεν γίνεται πια να παίζουμε με αυτή την ιστορία... Είναι υποχρεωμένοι να δουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν σε αυτή την πολιτική, νομίζω ότι αρχίζει να γίνεται κατανοητό, σταδιακά, δεν μπορούν να αλλάξουν ξαφνικά.

«Μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να υπάρξουν, μόνο φόρος στα υψηλά εισοδήματα που δεν είναι φόρος λιτότητας, ούτε έκτακτος φόρος», υπογράμμισε ο υπουργός.