Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Συνεχίζει να δίνει εξηγήσεις στα μέσα ενημέρωσης και όχι στις αρμόδιες αρχές ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ο οποίος εμφανίζει εαυτόν ως θύμα καθώς όπως λέει  έμαθε για την υπόθεση από τις εφημερίδες. 
 
Σε νεώτερη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, λοιπόν ο κ. Χαρδούβελης διαβεβαίωσε πως «Έχει φέρει περισσότερα χρήματα στη χώρα απ' όσα έχει βγάλει έξω» ενώ διευκρίνισε, ότι την περίοδο κατά την οποία έβγαλε τα χρήματα του στο εξωτερικό, επικρατούσε μία διαφορετική κατάσταση, ένας διαφορετικός ΣΥΡΙΖΑ, μία διαφορετική Ευρώπη. 
 
Σύμφωνα με τα όσα είπε χθες τα χρήματα άρχισε να τα βγάζει τον Μάιο του 2012, καθώς φοβήθηκε όπως η μισή Ελλάδα και επειδή είχε μπροστά του κάποιες πληρωμές. Όπως είπε σήμερα στη συνέντευξή του στον Άρη Πορτοσάλτε, τα χρήματα αυτά τα διατηρεί σε αμοιβαία κεφάλαια στην Αμερική.
 
Ως προς το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης, καθώς έβγαλε τα χρήματά του λίγες μέρες αφού έπαψε να είναι οικονομικός σύμβουλος του Λουκά Παπαδήμου, ο κ. Χαρδούβελης εξέφρασε την άποψη ότι ηθικό ζήτημα υπάρχει μόνο εάν υπουργός αλλάζει το χαρτοφυλάκιό του κατά τη διάρκεια της θητείας του επειδή έχει πληροφόρηση ως υπουργός... 
 
Σχετικά με το αδίκημα, για το οποίο εγκαλείται. δήλωσε ότι δεν έχει λάβει επιστολή από τον πρόεδρο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Π. Νικολούδη, αλλά ενημερώθηκε από τα media και σημείωσε ότι ως ο τότε προϊστάμενος του πολιτικού γραφείου (του Λουκά Παπαδήμου) δεν ενέπιπτε σε αυτούς που έπρεπε να κάνουν δήλωση.
 
Τέλος σχετικά με το θέμα του πόθεν έσχες είπε πως δεν έχει πάρει επίσημη επιστολή και πως την υπόθεση έμαθε από τις εφημερίδες. 
Τόνισε πως το 2012 δεν έκανε δήλωση πόθεν έσχες καθώς οι δικηγόροι του τον διαβεβαίωσαν πως δεν χρειαζόταν, ως σύμβουλος του πρωθυπουργού να υποβάλει σχετική δήλωση. 
 
Ο κ. Χαρδούβελης τότε ήταν προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του τότε Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Σύμφωνα με τον νόμο 3213/2003 που ίσχυες το 2012 και την παράγραφο «στ», ανάμεσα στους υπόχρεους είναι και οι «γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων και της Βουλής, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, οι γενικοί γραμματείς περιφερειών, καθώς και οι υπάλληλοι ή σύμβουλοι ειδικών θέσεων, και οι μετακλητοί υπάλληλοι,  οι οποίοι διορίζονται με πράξη μονομελούς ή συλλογικού κυβερνητικού οργάνου.