Την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα σχέδια του προϋπολογισμού της Σλοβενίας για το 2015 επιβεβαίωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και συμφώνησαν ότι ο προϋπολογισμός της Σλοβενίας είναι, σε γενικές γραμμές, συμβατός με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων STA.

«Αυτό σημαίνει ότι η αξιολόγηση των σχεδίων προϋπολογισμού της Σλοβενίας παραμένει αμετάβλητη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβενίας Ντούσαν Μράμορ δήλωσε -κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση- ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό και τις οικονομικές πολιτικές θα είναι πολύ πιο ευχάριστες (θετικές) για τη Σλοβενία αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με τα σχέδια του προϋπολογισμού, η Σλοβενία θα μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ και οι οικονομικές προβλέψεις είναι σχετικά θετικές, εξήγησε ο κ. Μράμορ.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε, ότι οι εκθέσεις της Ε.Ε. υπογράμμισαν την ανάγκη για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Είναι ουσιώδες να συνεχίσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι μια 'περιοχή' όπου μένουν ακόμη πολλά να γίνουν», σημείωσε.

«Η έγκριση της εφαρμογής του δημοσιονομικού κανόνα θα είναι πολύ σημαντική σε αυτό το πλαίσιο. Το νομοσχέδιο έχει την υποστήριξη του (κυβερνητικού) συνασπισμού, που βρίσκεται σε συνομιλίες με την αντιπολίτευση (για το θέμα)», επισήμανε ο κ. Μράμορ.