«Για σκληρή μάχη που δίνουν οι δανειστές για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ πρόσθεσε πως «ενδεχομένως να μην πετύχουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί στο λαό»

Όπως είπε στο Παραπολιτικάfm, «οι δανειστές μάχονται να αποδείξουν στους λαούς της Ευρώπης ότι είναι αδύνατη η αριστερή διαπραγμάτευση και η αμφισβήτηση του μνημονίου». 

«Θέλουν να αποδείξουν στους λαούς της Ευρώπης πως πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη λιτότητα δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική», πρόσθεσε. 

Ο κ. Μητρόπουλος ρωτήθηκε και για το δημοσίευμα του iskra ότι είναι μονόδρομος για την Ελλάδα η ανυπακοή και σχολίασε πως «Εγώ έχω μια διαχρονική συνέπεια  στα θέματα αυτά , είχα εκφράσει τις θέσεις μου ότι θα πάμε σε μια ασύμμετρη διαπραγμάτευση με τους δανειστές λόγω των κειμένων που είχαν υπογράψει οι προηγούμενοι. Είχα γνωστοποιήσει και στην ηγεσία ότι η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη, ενδεχομένως να μην πετύχουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί στο λαό». 

Ο κ. Μητρόπουλος άφησε αιχμές κατά των Ανεξάρτητων Ελλήνων που ζήτησαν εξεταστική για τα μνημόνια.

«Έχουν παραγραφεί οι ποινικές ευθύνες των κυβερνήσεων που μας οδήγησαν στα μνημόνια, μόνον φιλολογικές συζητήσεις μπορούν να υπάρξουν στο Κοινοβούλιο» είπε χαρακτηριστικά.