current views are: 2

10 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση12:57

Καλογήρου: Το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών για μας είναι αδιαπραγμάτευτο

Την αντίθεσή της  στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά εξέφρασε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Δημοσίευση 12:57’
αρθρο-newpost

Την αντίθεσή της  στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά εξέφρασε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Την αντίθεσή της  στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά εξέφρασε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

«Με έντονο προβληματισμό και βαθύτατη αγωνία, οι αυτοδιοικητικοί, παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς του Βορείου Αιγαίου, πληροφορούμαστε ότι η κυβέρνηση, παρά τις αρχικές διαψεύσεις, συζητά με τους δανειστές το ενδεχόμενο κατάργησης των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ σε νησιά. Μία τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει δραματικές αλλαγές στην οικονομική ζωή των νησιών και των κατοίκων τους» ανέφερε σε ανακοίνωσή της και πρόσθεσε:

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πρέπει να αντιληφθεί πως οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ που εφαρμόζονται στα νησιά, δεν αποτελούν προνόμιο, αλλά εντάσσονται στην προσπάθεια αποκατάστασης ανισοτήτων, δεν παραβιάζουν αλλά, αντίθετα αποκαθιστούν ένα αίσθημα δικαιοσύνης χωρίς διαχωρισμούς. 

Ως εκ τούτου επαναλαμβάνουμε ότι το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών για μας είναι αδιαπραγμάτευτο. 

Έπειτα από πρωτοβουλία που ανέλαβε η Περιφερειάρχης, 30 φορείς του Βορείου Αιγαίου ανταποκρίθηκαν και συνυπέγραψαν σχετικό κείμενο επιστολής, που εστάλη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


σχετικα αρθρα