Το καμπανάκι της τήρησης των προεκλογικών εξαγγελιών χτυπάει ο Μανώλης Γλέζος, σύμφωνα με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες της οποίας ηγείται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί τη λαϊκή εντολή και τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, ενώ θέτει μια σειρά νομοσχεδίων που πρέπει να αποτελέσουν «υψηλή προτεραιοτήτα».  

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Κίνησης Ενεργών Πολιτών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, με τη συμμετοχή του Μανώλη Γλέζου, έγινε αποτίμηση των πρώτων ημερών της νέας κυβέρνησης και της πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. κα το Δ.Ν.Τ.

H Πολιτική Γραμματεία εκτιμά ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης πρέπει να παραμείνει ο σεβασμός στη λαϊκή εντολή που δόθηκε στις 25 Ιανουαρίου, και να εργαστεί επιδιώκοντας την απελευθέρωση του Ελληνικού Λαού από την θηλιά που οι δανειστές επιμένουν να σφίγγουν γύρω από το λαιμό του, βυθίζοντας έτσι τη χώρα σε ύφεση, ανεργία και ανθρωπιστική κρίση.

Θεωρεί, επίσης, ζήτημα υψηλής προτεραιότητας την συζήτηση και ψήφιση Σχεδίων Νόμου για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, την αλλαγή του εκλογικού νόμου με εφαρμογή της απλής αναλογικής, τηρώντας με αυτόν τον τρόπο τις προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις προς τον ελληνικό λαό. Στη συνεδρίαση τονίστηκε ότι είναι άμεση η ανάγκη εκπόνησης Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, με έμφαση στις εγχώριες δυνάμεις και δυνατότητες, ώστε να σταθεί η χώρα στα πόδια της.

Τέλος, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε να ζητήσει την σύγκληση συνελεύσεων από όλες τις οργανώσεις της κίνησης, όπου τα μέλη θα τοποθετηθούν επί όλων των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων.