Αντιδράσεις όπως αυτή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, προκάλεσε δημοσίευμα του Europolitics, σύμφωνα με το οποίο ετοίμαζε έκθεση περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αυτοί.

Το δημοσίευμα, που ειδε το φως της δημοσιότητας χθες, ανέφερε πως την έκθεση την είχε ζητήσει τον Φεβρουάριο, κατά τη συνεδρίαση των γενικών διευθυντών της Επιτροπής, ο γενικός γραμματέας Κλάους Βέλε. Αυτή, όμως, δεν ολοκληρώθηκε καθώς την «μπλόκαρε» ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, ο οποίο δεν ήταν ενήμερος.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής κ. Παπαδημούλης ανέφερε σε δήλωσή του ότι «η αποκάλυψη είναι πολύ σοβαρή και δείχνει του παιχνίδια που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν σε βάρος της χώρας, αλλά και της σταθερότητας της Ευρωζώνης».

Και υπογράμμισε:

Η διοίκηση του Ευρωκοινοβουλίου και πρωτίστως ο ΓΓ του, οφείλουν να τηρούν αυστηρή πολιτική ουδετερότητα, μακριά από πολιτικά παιχνίδια, ερήμην των αρμόδιων θεσμών και των προβλεπομένων διαδικασιών. 

Ζητώ με επιστολή μου, η οποία θα αποσταλεί αύριο, από τον πρόεδρο κ. Σουλτς, υπεύθυνη πληροφόρηση. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρήζει άμεσης και πλήρους διαλεύκανσης.