current views are: 1

10 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση16:43

Παππάς για Σόιμπλε: Βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών στην ΕΕ (Βίντεο)

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκο Παππά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δημοσίευση 16:43’
αρθρο-newpost

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκο Παππά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Βόλφγκαν Σόιμπλε ότι δεν θα δοθεί άλλη βοήθεια στην Ελλάδα, έως ότου οι διεθνείς πιστωτές της χώρας συμφωνήσουν ότι έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Παππάς, σε δηλώσεις τους χαρακτήρισε τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ ως «βασικό υποστηρικτή των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη» και συνέχισε λέγοντας πως «είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της χώρας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση».

Αναφερόμενος στην αποστροφή του λόγου του κ. Σόιμπλε ότι «η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους όρους του μνημονίου για να εκταμιευθεί η δόση», ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι «είναι σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εξωτερικό του του ακροατήριο».

«Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη» κατέληξε.


σχετικα αρθρα