Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη εξαπολύει ο αρθρογράφος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel Γιαν Φλασάουερ με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό Eurogroup.

Στο άρθρο του με τίτλο «Διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα: Φέρτε ψυχίατρο», ο Φλασάουερ τονίζει:

«Επειδή ο υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης είναι ειδικός στη θεωρία των παιγνίων, χρησιμοποιήθηκαν τα μαθηματικά για να εξηγήσουν τη συμπεριφορά των αρχόντων της Αθήνας. Η αιρετική συμπεριφορά των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξηγείται με τέτοιες θεωρίες, αλλά ψυχοπαθολογικά. Όποιος τις ακούσει προσεκτικά, θα ανακαλύψει στοιχεία "ψυχωτικής εμπειρίας". Αυτά είναι οι μανίες σε μια ιδέα, η οποία καταλαμβάνει ολόκληρη τη σκέψη. Η μανιακή απασχόληση με φανταστικούς εχθρούς, οι οποίοι συνεχώς πολλαπλασιάζονται (μετά τη Γερμανία τώρα η Ισπανία), η ανικανότητα να κατανοήσει κάποιος τα πράγματα και το περιβάλλον του».

Κλιμακώνοντας την κριτική του, ο αρθρογράφος σημειώνει πως «είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι παράξενοι ήρωες του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να συγκεντρώνουν τον θαυμασμό, αλλά …ο μαρξιστής ψυχίατρος David Cooper, λέει ότι η σχιζοφρένεια είναι ένα κοινωνικό προϊόν που μπορεί να θεραπευτεί μόνο με επανάσταση».

«Κάτι σαν αυτό που υποστηρίζουν επίσης ο Τσίπρας και ο υπουργός των Οικονομικών του: Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τρελός, αλλά ο καπιταλισμός που τον περιβάλλει», καταλήγει.