Γράφει ο Τάκης Χατζής  

Την Κυριακή, ημέρα της γυναίκας, με πρωτοβουλία της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ βρέθηκαν στην αίθουσα της ολομέλειας. Μια από αυτές, η Δήμητρα Μανώλη, αφηγήθηκε με σπασμένη φωνή στην ημέρα της απόλυσής τους και ύψωσε το κόκκινο γάντι- εργαλείο απαραίτητο της δουλειάς τους και σύμβολο πλέον του αγώνα τους.  

Τη Δευτέρα (χθες) η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ενημερώθηκε από επιτελείς για το αξιόμαχο –φανταζόμαστε- των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Μάλιστα επισκέφθηκε και το κέντρο επιχειρήσεων. Προσερχόμενη, επιθεώρησε στρατιωτικό άγημα, ενώ στρώθηκε προς τιμήν της κόκκινο χαλί. Κάτι που γίνεται για τον αρχηγό του κράτους!  

Από την ημέρα που έγινε Πρόεδρος της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν κάνει τίποτα ιδιωτικά. Σε κάθε της κίνηση, τη συνοδεύει (τουλάχιστον μια κάμερα (αυτή της Βουλής) και ένας φωτογράφος. Όλα γίνονται σε δημόσια θέα. Ή μάλλον σχεδόν όλα. Γιατί οι φωτογραφήσεις για τις συνεντεύξεις, γίνονται ναι μεν στη Βουλή, αλλά βράδυ. Όταν στις αίθουσες δεν βρίσκονται βουλευτές. 

Σε πολιτικό επίπεδο, η Ζωή έχει διαμηνύσει ότι σε αυτή τη Βουλή δεν ψηφίζονται Μνημόνια και δείχνει αποφασισμένη να τηρήσει το λόγο της. Και με δεδομένο ότι ήταν μία από εκείνους που καταψήφισαν τη συμφωνία στο Eurogroup, η συνέχεια διαγράφεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα…  

Λίγες μέρες αργότερα, πάλι στη Βουλή, προσπάθησε να επιβάλλει την άποψη ότι οι προφυλακισμένοι χρυσαυγίτες ήταν απαραίτητοι στη συζήτηση για την άρση ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη. Ήταν δική της άποψη, με την οποία –όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές- ο Πρωθυπουργός διαφωνούσε γιατί δεν επιθυμούσε να δημιουργήσει κλίμα νομιμοποίησης των χρυσαυγιτών. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου, οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, παρατηρούν με ενδιαφέρον τις κινήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Προσπαθούν να τις αποκωδικοποιήσουν. Δεν έχουν καταλήξει, αλλά τείνουν προς την εκτίμηση ότι η Πρόεδρος της Βουλής κτίζει το πολιτικό της προφίλ για το μέλλον… Υπό αυτή την έννοια, θεωρούν ότι έχουν υποχρέωση να την παρακολουθούν…